BREAKING NEWS

ΟΑΕΔ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ VOUCHER ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ




dikaiologitika.gr




Τονίζεται ότι οι πάροχοι κατάρτισης έχουν την ευθύνη να συμπληρώσουν έγκαιρα τα στοιχεία που αφορούν τα Microdata των ωφελούμενων, μέσω της ειδικής εφαρμογής που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο www.voucher.gov.gr.

 Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά 7.000 ανέργους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών.

 Το πρόγραμμα με βάση τη σχετική δημόσια πρόσκληση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου 2015. Αντικείμενο της δράσης είναι η παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης με έμφαση σε θέματα ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων, καθώς και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, σύνταξη βιογραφικού και σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του «επιχειρείν», καθώς και σε δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνία (ΤΠΕ). Η δράση περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων ως εξής: 

*Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 208 ωρών. 

*Πρακτική άσκηση των ωφελούμενων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα διάρκειας 832 ωρών.

 Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ανέρχεται σε 1.040 ώρες. Η επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας, αντιστοιχεί σε ένα ποσό 3.302 ευρώ που αφορά τη λήψη υπηρεσιών κατάρτισης (θεωρία και πρακτική), τη συμβουλευτική καθοδήγηση και την υποστήριξη των ωφελουμένων από τους παρόχους, προκειμένου να επιτευχθεί η επιτυχημένη τοποθέτηση σε θέσεις πρακτικής ώστε να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα απασχόλησής τους μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ταυτόχρονα παρέχεται στους ωφελούμενους εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 3.120 ευρώ και περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης το οποίο λαμβάνει ο ωφελούμενος της δράσης από τον ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Κάθε άνεργος που έχει εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελουμένων δικαιούται μια προσωπική επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας, με την οποία αποκτά τη δυνατότητα να καταρτιστεί στη Διοικητική Περιφέρεια της χώρας που έχει επιλέξει και σε πάροχο κατάρτισης της επιλογής του, από αυτούς που περιλαμβάνονται στο Μητρώο Παρόχων. 

Ο ΟΑΕΔ καταβάλλει στους ωφελούμενους που καταρτίστηκαν το εκπαιδευτικό επίδομα σε τρεις δόσεις τμηματικά, ενώ καταβάλλει σε δύο δόσεις το αντίτιμο των επιταγών κατάρτισης προς τους παρόχους. Η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος γίνεται τμηματικά σε τρεις δόσεις ως εξής:

 *Α’ δόση ύψους 624 ευρώ, μετά από βεβαίωση ολοκλήρωσης των 208 ωρών θεωρίας. *Β’ δόση ύψους 1.248 ευρώ, μετά από βεβαίωση ολοκλήρωσης των 416 ωρών πρακτικής. 

*Γ’ δόση ύψους 1.248 ευρώ, μετά από βεβαίωση ολοκλήρωσης των υπόλοιπων 416 ωρών πρακτικής. Αντίστοιχα, η καταβολή του αντιτίμου των επιταγών εισόδου στην αγορά εργασίας των παρόχων κατάρτισης γίνεται σε δύο δόσεις ως εξής:

 *Η Α’ δόση αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 1.981,2 ευρώ και καταβάλλεται μετά την ολοκλήρωση της θεωρίας και των πρώτων 416 ωρών πρακτικής άσκησης. 

*Η Β’ δόση αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 1.320,8 ευρώ και καταβάλλεται μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης (υπόλοιπες 416 ώρες) και της Συμβουλευτικής.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους ωφελούμενους, για όσο χρόνο διαρκεί η κατάρτισή τους, αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Επίσης, το χρονικό διάστημα της κατάρτισης συνυπολογίζεται στο χρόνο επιδότησης της ανεργίας.

Δημοσίευση σχολίου