BREAKING NEWS

Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον εθελοντισμό





Πρόκειται για 2 εκπαιδευτικές ημερίδες που οργανώνονται από μία ομάδα εθελοντών του Κέντρου Νέων Καλαμάτας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού μαθησιακού προγράμματος Erasmus+.

Όλα ξεκίνησαν μέσα από το διεθνές σεμινάριο INVEP 2.0 (International Volunteers in Education projects) που διεξήχθη στην Ισπανία. Μία πρωτοβουλία του οργανισμού νεολαίας TRANS της Ισπανίας, με την υποστήριξη από την Ελλάδα του δικού μας οργανισμού, Κ.Α.ΝΕ (Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων).

Βασικοί στόχοι του INVEP 2.0 είναι η ενημέρωση και προώθηση του μηνύματος του εθελοντισμού σε τοπικό/ διεθνές επίπεδο.

Η ελληνική ομάδα, INVEP 2.0 Greece οργανώνει στις

14 και 15 Νοεμβρίου

δυο μονοήμερα σεμινάρια με τίτλο

“Be the change you want to see”

στο κτίριο του Κέντρου Νέων Καλαμάτας που βρίσκεται στη πλατεία Όθωνος 10.


Βασικοί μας άξονες είναι η ενημέρωση και προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού και η παρακίνηση για ενεργή δραστηριοποίηση των συμμετεχόντων μέσα από εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς κοινωνικούς φορείς.



– Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συνεργαστούν μεταξύ τους και μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και παιχνίδια θα γνωρίσουν την αξία, τα όρια, την ουσία αλλά και την ομορφιά του εθελοντισμού.

– Στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις (βάση των ενδιαφερόντων τους) σε συνεργασία με τοπικούς κοινωνικούς φορείς.



Παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση μέχρι τις6 Νοεμβρίου 2015.

Δημοσίευση σχολίου