BREAKING NEWS

Ακατάσχετος ο λογαριασμός για όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν POS




Ακατάσχετος θα είναι ο λογαριασμός πωλήσεων των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν συσκευές χρέωσης καρτών POS, θα προβλέπει διάταξη που θα έρθει σύντομα στη Βουλή, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, με θέμα τις χρεώσεις των επιχειρήσεων για αποδοχή πληρωμών με πλαστικό χρήμα, δήλωσε για το θέμα ότι «λόγω οφειλών προς το Δημόσιο πολλές επιχειρήσεις αδυνατούν να προμηθευτούν POS, ενώ, παρά τη σχετική κοινοτική οδηγία, οι προμήθειες για τη χρήση POS είναι πολύ μεγαλύτερες στην αγορά».

Αναφορικά με τη μείωση των προμηθειών, που χρεώνονται για τη χρήση POS οι επιχειρήσεις, ο Τρ. Αλεξιάδης προανήγγειλε πρωτοβουλίες, λέγοντας παράλληλα ότι «Στόχος είναι να αυξηθούν από την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών τα έσοδα του Δημοσίου και ''όχι τα κέρδη κάποιων''» ενώ προανήγγειλε την αποστολή επιστολής σε όλες τις τράπεζες για τις προμήθειες που χρεώνουν, οι οποίες, όπως είπε, «πρέπει να μειωθούν».

«Αν επεκτείνουμε τις τραπεζικές συναλλαγές, θα υπάρξει κοινωνικό όφελος. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με όλους, ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως είχαμε στην αύξηση των εσόδων Δημοσίου και στα τέλη κυκλοφορίας, παρά τα όσα λέγανε διάφοροι» ολοκλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.


Δημοσίευση σχολίου