BREAKING NEWS

ΠΝΟ: 48ωρη απεργία. Ακινητοποιημένα τα πλοία στα λιμάνια




Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλα τα πλοία για τις 20 και 21 Ιανουαρίου εξαιτίας της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.) αντιδρώντας για τις νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, αποφάσισε στη συνεδρίαση της και για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου με προοπτική συνέχισης των κινητοποιήσεων, ενώ η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί θα αποφασισθεί σε εκ νέου συνεδρίαση.

Η Π.Ν.Ο στη συνεδρίαση της ζήτησε με αποφασιστικότητα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενώ το χαρακτήρισε "αιτία πολέμου" καθώς το νέο νομοσχέδιο εντάσσει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, εκτός τον Οίκο Ναύτου και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Τις αντιθέσεις τους εκφράζουν και οι υπάλληλοι του ΝΑΤ που αντιδρούν στη νέα ρύθμιση για το ασφαλιστικό, και αναμένεται σήμερα να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους. Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ πραγματοποιούν από χθες Δευτέρα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, τονίζοντας ότι η ένταξη του ΝΑΤ στο ενιαίο ταμείο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος.

Δημοσίευση σχολίου