BREAKING NEWS

Οδοντιατρικός έλεγχος στα Δημοτικά Σχολεία Ελληνικού-Αργυρούπολης






Πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου, θα πραγματοποιηθεί στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, στο πλαίσιο υλοποίησης  δράσεων πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας από το Τμήμα Πρόληψης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών   και   το Τμήμα Παιδείας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος, με τον έλεγχο αυτό που θα ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου,  στα δημοτικά σχολεία θα ολοκληρωθεί ο ετήσιος επαναλαμβανόμενος  προληπτικός έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες    ενώ για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί ο έλεγχος και στο διαπολιτισμικό σχολείο του Ελληνικού μετά από αίτημα συμμετοχής του στο πρόγραμμα  ελέγχου.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται  σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, με εθελοντές οδοντιάτρους της περιοχής.
Σκοπός του προγράμματος  είναι η πρόληψη τυχόν οδοντιατρικών προβλημάτων και η διατήρηση της καλής στοματικής υγείας.
Στη δωρεάν ατομική οδοντιατρική  εξέταση θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία μιας χρήσης  ενώ θα δοθεί έγγραφο ατομικό δελτίο για την κατάσταση της στοματικής υγείας του κάθε παιδιού, για τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων.