BREAKING NEWS

Αποδείξεις: Κληρώσεις και δώρα από το Υπουργείο Οικονομικών



Mε δώρα το Υπουργείο Οικονομικών θα επιβραβεύει όσους συγκεντρώνουν μεγαλύτερο από τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι πλέον καταναλωτικοί φορολογούμενοι, εκτός από το χτίσιμο του αφορολογήτου, θα μπορούν να αποκτήσουν αυτοκίνητα, ταξίδια ή σπίτια.

Σε ένα από τα σχέδια που μελετούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προβλέπει οτι τα τυχερά του θα έχουν και οι τουρίστες. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που ο τουρίστας-πελάτης θα παίρνει μια απόδειξη να στέλνει από το κινητό του ένα SMS με το ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και την ημερομηνία. Τα μηνύματα αυτά μαζί με τον αριθμό του κινητού θα συγκεντρώνονται σε έναν κεντρικό υπολογιστή, όπου αυτόματα θα γίνονται κληρώσεις με πλούσια δώρα.

Ωστόσο, για να συνδεθεί το αφορολόγητο με τις αποδείξεις από συναλλαγές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, θα πρέπει από τη μια οι καταναλωτές να έχουν κάρτα και από την άλλη επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα μηχανήματα POS.


Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με
πλαστικό χρήμα οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να κρατούν τις αποδείξεις στο σπίτι τους, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς αυτές θα διαχωρίζονται από τις αποδείξεις των συναλλαγών με κάρτα.

Δημοσίευση σχολίου