BREAKING NEWS

Ταυτόχρονα με τις φορολογικές δηλώσεις και το Α21 του ΟΓΑ για το 2016







Μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις θα ανοίξει και το Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ για το 2016.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα εάν θα ενσωματωθούν αλλαγές σε κριτήρια ή το ύψος των οικογενειακών επιδομάτων για το 2016, όμως διαφαίνεται ότι δεν αναμένονται ανατροπές για τους περίπου 700.00 δικαιούχους.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την προθεσμία υποβολής του Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του 2015 προκάλεσε σύγχυση στους δικαιούχους του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο ΟΓΑ η προθεσμία για τα επιδόματα του προηγούμενου έτους λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2016.
Την σύγχυση προκάλεσε η ημερομηνία, αφού οι δικαιούχοι υπέθεσαν ότι έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για τα επιδόματα του 2016.
Παρόλα ταύτα, οι αιτήσεις Α21 για το επίδομα τέκνων και τα ειδικά πολυτεκνικά επιδόματα ξεκινούν παράλληλα με τις φορολογικές δηλώσεις.
Σύμφωνα με το Υπουργείου Οικονομικών για φέτος, οι δηλώσεις θα ανοίξουν για υποβολή στο TAXISNET στο τέλος Φεβρουαρίου στην καλύτερη περίπτωση με πιθανότερη ημερομηνία τις αρχές Μαρτίου, ενώ παράλληλα θα ανοίξει και η αίτηση Α21 για τα επιδόματα.
Αδιευκρίνιστο παραμένει από το Υπουργείο Εργασίας εάν δοθεί η προκαταβολή για τα επιδόματα από τον ΟΓΑ όπως έγινε πέρσι.
Σχετικά με την προκαταβολή υπενθυμίζεται ότι, την λαμβάνουν όσοι ήταν δικαιούχοι το προηγούμενο έτος ενώ οι νέοι δικαιούχοι λαμβάνουν για πρώτη φορά τα επιδόματα με την κανονική δόση.
Το Υπουργείο αναμένεται σε εύλογο σύντομο χρόνο να δώσει τις απαραίτητες για τους δικαιούχους απαντήσεις προκειμένου να είναι ενήμεροι για να αποφεύγονται περαιτέρω συγχύσεις.