BREAKING NEWS

Τη σύσταση επιτροπής αποφάσισαν Επιστημονικοί Φορείς - Υπουργείο Εργασίας για Ασφαλιστικό




Σε επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατέληξε ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έπειτα από την χθεσινή συνάντηση με τους επιστημονικούς φορείς στο Υπουργείο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους εκπρόσωπους δικηγόρων, γιατρών και μηχανικών αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων η οποία θα αναλάβει σε τρεις μέρες να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα του ασφαλιστικού.

Η Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τριών επιστημονικών φορέων και φορείς του υπουργείου Οικονομικών θα συνεδριάσει υπό την προεδρεία του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου μετά τη συνάντηση τονίσθηκε ότι οι αρμόδιες πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία και τόνισε ότι "Η σκέψη που έχουμε είναι αθροίσουμε τη φορολογική και την ασφαλιστική επιβάρυνση ώστε να μην καταλήγει ένα δίκαιο σύστημα σε αποτελέσματα που σε ορισμένες περιπτώσεις να μην είναι δίκαια. Θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα σύστημα ισονομίας δικαιοσύνης, ίδιων κανόνων για όλους τους Έλληνες".

Οι επιστημονικοί φορείς, αντιδρώντας στην αύξηση των εισφορών τους, θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 12.00 συλλαλητήριο, με σημείο συγκέντρωσης τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγους της Αθήνας, στην οδό Ακαδημίας, και πορεία με σταθμό στο υπουργείο Εργασίας και κατάληξη στη Βουλή.

Δημοσίευση σχολίου