BREAKING NEWS

Όχι στο φόρο πολυτελείας για τα ΙΧ πολυτέκνων λέει η κυβέρνηση




Με την εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου καταργείται ο φόρος πολυτελείας για τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των πολυτέκνων, σύμφωνα τον ο αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη.

Ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε την αδικία που προκύπτει από την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου εκφράζοντας συνάμα την αμηχανία του γιατί όπως είπε "είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αδικίας του φορολογικού συστήματος", και ανακοίνωσε ότι στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σχεδιάζεται να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να μπουν νέα κριτήρια.

Ωστόσο ο αναπλ. Υπουργός παράλληλα τόνισε την ανάγκη εξευρέσεως ισοδύναμων μέτρων, αλλά και για άλλα που θα ληφθούν.

Θέτοντας επί τάπητος το αναποτελεσματικό της ρύθμισης, ο κος Αλεξιάδης ανέφερε ότι το 2013 πολύτεκνοι με 4 παιδιά και πάνω και με αυτοκίνητο άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών είχαν δηλώσει 3.940 άτομα και το 2014 μειώθηκαν σε 3.077 άτομα.

Μειωμένα ήταν και τα έσοδα του Δημοσίου, εξαιτίας, σύμφωνα με τον κ.Υπουργό, της μαζικής απόσυρσης των αυτοκινήτων από πολύτεκνους, εφόσον το 2013 ήταν 2.101.826 ευρώ και το 2014 μειώθηκαν στα 1.673.923 ευρώ.