BREAKING NEWS

Άνοδο των Ρώσων Τουριστών στην Ελλάδα προβλέπουν οι φορείς




Το ταραχώδες κλίμα και οι περιορισμοί που επικρατούν σε δημοφιλείς προορισμοί όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία φαίνεται να δίνουν το έναυσμα στην αύξηση των Ρώσων Τουριστών στην Ελλάδα, ιδιαίτερα και μετά τη προτροπή της Ρωσικής κυβέρνησης, αλλά και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί, προς τους Ρώσους πολίτες.

«Η κατάσταση στην Τουρκία και την Αίγυπτο, ο συμβολικός χαρακτήρας του 2016 που έχει ονομαστεί έτος Ελλάδας-Ρωσίας και η άποψη των Ρώσων για την χώρα μας κάνουν αισιόδοξους για την αύξηση των Ρώσων Τουριστών στην Ελλάδα. δήλωσε ο Έλληνας γενικός σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελλάδας στη Μόσχα κ. Ηλίας Θανασάς. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να ξεπεραστούν τα προβλήματα με την έκδοση βίζας».
Σύμφωνα με τον κ. Θανάσα, υπολογίζεται μία αύξηση της τάξεως του 60%, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε "το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα μας είναι να προσελκύσει μερίδιο από τα 6.000.000 Ρώσων περίπου, που μέχρι πρόσφατα ταξίδευαν κάθε χρόνο στους δύο παραπάνω προορισμούς".

Όμως οι επιχειρηματίες του τουρισμού είναι ήδη ιδιαίτερα ανήσυχοι με την εφαρμογή της βιομετρικής βίζας για τους Ρώσους τουρίστες, η οποία έχει δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στο ρυθμό των εκδόσεων, που με τα σημερινά δεδομένα κρίνεται πολύ χαμηλός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο το Νοέμβριο δόθηκαν μόνο 1.800 βίζες, ενώ προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των Ρώσων τουριστών την επόμενη χρονιά, ο αριθμός αυτός θα πρέπει σταδιακά να φτάσει τις δέκα χιλιάδες την ημέρα, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται αδύνατο.

Φορείς της αγοράς υποστηρίζουν πως αν καταφέρουμε να φτάσουμε στον αριθμό των Ρώσων τουριστών που ήρθαν στη χώρα το 2013, δηλαδή περίπου 1.175.000 τα πράγματα θα είναι καλύτερα από το αναμενόμενο.

Το 2016 ανακηρύχθηκε έτος Ελλάδας στη Ρωσία και Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου