BREAKING NEWS

Μουντιάλ 2018: Έσωσε την παρτίδα στο φινάλε η Εθνική.


Μετά από ένα παιχνίδι, πραγματικό ντέρμπι, με πολλές κάρτες (2 εκ των οποίων κόκκινες), μέτρια ως κακή εμφάνιση της Εθνικής, νεύρα,διακοπές κι ένα καταπληκτικό γκολ του Τζαβέλλα στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ελλάδα άντεξε και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό, στη μάχη για την 2η θέση του 8ου Ομίλου της Ευρωπαϊκής Ζώνης.

Στα αγωνιστικά, το παιχνίδι ξεκίνησε με την Εθνική μας να μην μπορεί να κρατήσει εύκολα την μπάλα, κυρίως στο χώρο του κέντρου, πολλά λάθη και πίεση των Βόσνιων.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς, όταν η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην πλάτη του Ορέστη Καρνέζη καταλήγοντας στα δίχτυα του.
Η δική μας Εθνική, άγγιξε την ισοφάριση στο 45' , όταν η κάθετη πάσα του Σάμαρη, βρήκε σε αμυντικό της Βοσνίας, κατέληξε στα πόδια του Μήτρογλου, ο Ελληνας Φορ όμως νικήθηκε απ τον Τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας.

Στην επανάληψη, η Εθνική είχε τα ίδια προβλήματα, με την μπάλα να μην μένει για πολύ στα πόδια των Ελλήνων Διεθνών και τους Βόσνιους να απειλούν με αντεπιθέσεις την εστία του Καρνέζη.
Στο 56ο λεπτό, ένα ευθύβολο σουτ του Φορτούνη, ανάγκασε τον Μπέγκοβιτς σε επέμβαση, βρήκε την μπάλα με τ ακροδάχτυλα και την έστειλε στο δοκάρι της εστίας του.
Στο 74' κλασσική ευκαιρία για τους Βόσνιους, με τον Πιάνιτς ν αστοχεί από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 79' ήρθε η φάση του αγώνα.
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, έκανε φάουλ στον Τζέκο, προσπάθησε να πάρει την μπάλα για να συνεχιστεί το παιχνίδι, όμως ο Βόσνιος φορ, ανταπέδωσε με προκλητικό τρόπο, απωθώντας τον Έλληνα διεθνή αμυντικό.Αντίκρισε έτσι την 2η κίτρινη κάρτα, ενώ με 10 παίκτες έμεινε και η Εθνική με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ν αποβάλλεται απ ευθείας.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από πλάγιο του Παπασταθόπουλου, η μπάλα αποκρούστηκε απ την άμυνα των Βόσνιων, έφτασε στον Τζαβέλλα κι ο αμυντικός του Π.Α.Ο.Κ. με πανέμορφο πλασέ, χάρισε τον 1 πολύτιμο Βαθμό στην Ελλάδα, που παραμένει στη 2η θέση με 10 Βαθμους, 3 περισσότερους απ την βασική της αντίπαλο στη μάχη για την πρόκριση.

Το επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι της Εθνικής, είναι ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στις Βρυξέλλες κόντρα στο ισχυρό Βέλγιο.

Κίτρινες Κάρτες:
Ελλάδα: Σάμαρης, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας.
Βοσνία: Σπάχιτς, Τζέκο, Χαϊροβιτς, Πιάνιτς, Λούλιτς, Γιάγιαλο, Βράνιες.

Κόκκινες Κάρτες:
Ελλάδα: Παπαδόπουλος
Βοσνία: Τζέκο (2η κίτρινη)   

Δημοσίευση σχολίου