BREAKING NEWS

Μπάγερν - Ρεάλ και Γιουβέντους - Μπάρτσα στα προημιτελικά!



Δύο τεράστια ζευγάρια… αποτελούμενα από 23 Κύπελλα Πρωταθλητριών στο σύνολο έβγαλε η κληρωτίδα των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τη σεζόν 2013/14 η Ρεάλ έκανε περίπατο απέναντι στην Μπάγερν στα ημιτελικά με προπονητή τον Κάρλο Αντσελότι (1-0, 4-0), τώρα ο Ιταλός θα βρεθεί στην απέναντι όχθη και θα επιδιώξει να πετάξει έξω τη βασίλισσα και τον πρώην παίκτη του στη Γιουβέντους, Ζινεντίν Ζιντάν.
Πρόκειται για το πιο κλασικό ζευγάρι στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αφού έχουν αναμετρηθεί συνολικά 10 φορές, με την κάθε ομάδα να έχει από πέντε προκρίσεις.
Η άλλη μεγάλη μονομαχία στους «8» συνιστά την επανάληψη του τελικού του 2015. Μπαρτσελόνα εναντίον Γιουβέντους (τότε 3-1 στο Βερολίνο), με το ζευγάρι να εμφανίζεται για τρίτη φορά στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Τη σεζόν 1985/86 οι Καταλανοί προκρίθηκαν με 1-0 και 1-1 και την περίοδο 2002/03 η Γιουβέντους πήρε τη ρεβάνς, νικώντας στο «Καμπ Νόου» (στην παράταση) με 2-1, μετά το 1-1 του Τορίνο. Ο Ντάνι Άλβες που σε μια οχταετία πραγματοποίησε 247 συμμετοχές με τους «μπλαουγκράνα» θα επιστρέψει στο τέως «σπίτι» του.
Το πιο θεαματικό ζευγάρι πάντως της φάσης των «8» προορίζεται να είναι αυτό της Ντόρτμουντ με τη Μονακό (επίθεση και όποιος… αντέξει) και το μακράν πιο «ταπεινό» εκείνο μεταξύ των Ατλέτικο και Λέστερ. Μολονότι η φετινή είναι μόλις η τέταρτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της Λέστερ, με την Ατλέτικο έχει διασταυρωθεί δύο φορές στο παρελθόν (1961/62, 1997/98), με τους Μαδριλένους να έχουν απολογισμό 3-1-0 και φυσικά δύο προκρίσεις.
Τα πρώτα ματς, στο δρόμο για τον τελικό του Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου, για την πρόκριση στα ημιτελικά θα διεξαχθούν 11 και 12 Απριλίου, οι ρεβάνς 18 και 19 Απριλίου, ενώ η τελευταία κλήρωση θα γίνει στις 21 Απριλίου.
Τα προημιτελικά του Champions League
Ατλέτικο Μαδρίτης - Λέστερ
Ντόρτμουντ - Μονακό
Μπάγερν - Ρεάλ Μαδρίτης
Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα
Κλήρωση και για το Europa league
Είναι το μεγάλο φαβορί και καλείται να το αποδείξει και σε αυτόν τον γύρο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ στην φάση των οκτώ με πρώτο παιχνίδι στις Βρυξέλλες. Αντίθετα, πιο ισορροπημένα είναι τα άλλα δύο ζευγάρια. Ο Άγιαξ θα αντιμετωπίσει την Σάλκε με τις ολλανδογερμανικές αναμετρήσεις πάντα να έχουν αρκετή ένταση, με τις δύο ομάδες να έχουν ένα κοινό στοιχείο. Στον δρόμο τους βρήκαν τον ΠΑΟΚ τον οποίο και απέκλεισαν. Ανοικτό σε προβλέψεις είναι και το Λιόν-Μπεσίκτας με τους «λιονέ» να ψάχνουν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο, την ώρα που οι πρωταθλητές Τουρκίας δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι την Στοκχόλμη
Τέλος, η Θέλτα δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα των οκτώ, την Γκενκ.    
Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 13 Απριλίου και οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στις 20 Απριλίου.  Η  κλήρωση των ημιτελικών είναι προγραμματισμένη για τις 21 Απριλίου.
Ο τελικός θα διεξαχθεί στην Στοκχόλμη στις 24 Μαΐου.



Δημοσίευση σχολίου