BREAKING NEWS

Επιθέσεις έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο



Συναγερμός το απόγευμα της Τετάρτης στο Γουεστμίνιστερ, όταν σημειώθηκαν δύο επιθέσεις έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο. Η αστυνομία κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα. Εκτιμάται πως έχουν τραυματιστεί περίπου δώδεκα άτομα, ενώ νεκρός είναι ένας από τους δράστες.
Το χρονικό: Όπως έγινε γνωστό, ένας οδηγός παρέσυρε τουλάχιστον πέντε άτομα με το αυτοκίνητό του στην Γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στην συνέχεια έπεσε σε μια σιδερένια καγκελόπορτα. Σχεδόν ταυτόχρονα, ένας δεύτερος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι κατά ενός αστυνομικού έξω από το Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Ένας άλλος αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο πυροβόλησε θανάσιμα τον δράστη. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό κατά πόσο ο δεύτερος δράστης -που οδηγούσε το όχημα- κατάφερε να διαφύγει, ούτε κατά πόσο είχε σχεδιάσει την επίθεση με τον άνδρα που επιτέθηκε με το μαχαίρι.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Βουλή της Βρετανίας ανέστειλε τις εργασίες της, ενώ η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, απομακρύνθηκε από το σημείο, συνοδευόμενη από οκτώ ένοπλους αστυνομικούς. Η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο έχουν απαγορευθεί. Κλειστός παραμένει και ο σταθμός του μετρό του Γουεστμίνστερ, ενώ οι δρόμοι που οδηγούν στο Κοινοβούλιο έχουν αποκλειστεί. O Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.
Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό σαν τρομοκρατικό χτύπημα.


Δημοσίευση σχολίου