BREAKING NEWS

Ανεβάζει το θερμόμετρο η Τουρκία με φόντο την κυπριακή ΑΟΖ

Ανεβάζει το θερμόμετρο η Τουρκία με φόντο την κυπριακή ΑΟΖ

Οι Τούρκοι ξαναστέλνουν το "Barbaros" .

Σε επιφυλακή βρίσκονται για πολλοστή φορά τις τελευταίες βδομάδες οι κυπριακές αρχές, καθώς στον κόλπο Αμμοχώστου βρίσκεται εδώ και δύο μέρες το σεισμογραφικό Barbaros...διεξάγοντας έρευνες για λογαριασμό της Άγκυρας.
Είναι ενδεικτικό πως πλέον δύο άλλα πλοία συνοδεύουν το σεισμογραφικό. Πρόκειται για τα «Μπράβο Σαπόρτερ» και «Σοντουρούν 10»,όπου εδώ και δύο 24ωρα βρίσκονται στο λιμάνι της Αμμόχωστου.
Οι κινήσεις αυτές της Άγκυρας ήταν αναμενόμενες και έρχονται να επιβεβαιώσουν στην πράξη την έκδοση νέας παράνομης NAVTEX, που δεσμεύει παράνομα περιοχή νότια της χερσονήσου της Καρπασίας, στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ.
Το ακόμη πιο προκλητικό και συνάμα ανησυχητικό σε Λευκωσία και Αθήνα, είναι πως με την ίδια NAVTEX, η Άγκυρα έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να προβεί σε στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, μερικά μόνο μίλια μακρυά από το σεισμογραφικό " Barbaros".

"Η τουρκική ηγεσία, αντέδρασε με την παράνομη NAVTEX στις υπογραφές των εξαιρετικά σημαντικών συμβολαίων του Γ’ Γύρου αδειοδότησης και την ανακοίνωση νέων σεισμογραφικών ερευνών αλλά και γεωτρήσεων τους επόμενους μήνες, αναμένει τις κινήσεις της Δημοκρατίας στην κυπριακή ΑΟΖ για να εντείνει τις προκλήσεις", συμπληρώνει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σκιαγραφόντας τις νέες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων. 
Η αποκλειστική φώτο με την πορεία του τουρκικού σεισμογραφικού: 



Δημοσίευση σχολίου