BREAKING NEWS

Η Κύπρος «φωνάζει» για την λευτεριά του Πόντου – Ισχυρό χτύπημα στην Τουρκία

Η Κύπρος «φωνάζει» για την λευτεριά του Πόντου – Ισχυρό χτύπημα στην Τουρκία

Με όραμα την ενίσχυση των δεσμών της Κύπρου

και του Πόντου, δυο τόπων που τους συνδέει κοινή μοίρα πόνου και μαρτυρίου, καθώς και αγώνας για την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, διοργανώνεται το Διεθνές Συνέδριο «Πόντος – Κύπρος: μια ιστορία, ένας πόνος» στις 17 Μαϊου 2017 και ώρα 17.00 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.
Το θέμα του Πόντου γίνεται όλο και πιο επίκαιρο, ενώ διεθνοποιείται, όπερ και σημαίνει πως πέραν του Κουρδιστάν δρομολογούνται και εκεί εξελίξεις ανεξαρτησίας.
Το Διεθνές Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής της Κύπρου και της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την υποστήριξη του Δήμου Λάρνακας.
Γενικός χορηγός είναι το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη και χορηγός επικοινωνίας το Ραδιοφωνικό ίδρυμα Κύπρου.
Δεν είναι δε τυχαίο πως το Συνέδριο διοργανώνεται στην Κύπρο, ακόμα μία ελληνική περιοχή που έχει υποφέρει και υποφέρει από την τουρκική κατοχή.
Στο Συνέδριο αναμένεται να παρευρεθούν ως επίσημοι προσκεκλημένοι: ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμος Β`, ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας, ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου, ο Επίτροπος εθελοντισμού και μη κυβερνητικών οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου, καθηγητής κ. Κώστας Γουλιάμου, ο Σύμβουλος Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κύπρο κ. Χρήστος Καποδίστριας, ο Προέδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Συντονιστής της ΣΑΕ Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ κ. Ιβάν Σαββίδης, ο Πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, κ. Θανάσης Τσόκος, βουλευτές κ.α.


Δημοσίευση σχολίου