BREAKING NEWS

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησε η επίθεση στην Ράκκα από τους SDF - Η αρχή του κουρδικού κράτους; (βίντεο)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησε η επίθεση στην Ράκκα από τους SDF - Η αρχή του κουρδικού κράτους; (βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ξεκίνησε αιφνιδιαστικά και συντονισμένα η μεγάλη επίθεση στην Ράκκα από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) από τα ανατολικά, δυτικά και βόρεια της λεγόμενης «πρωτεύουσας του Ισλαμικού Χαλιφάτου» όπως ανακοίνωσε εκρόσωπος των SDF.
Oι SDF είναι στην πραγματικότητα μια άλλη εκδοχή του κουρδικού YPG/ΡΚΚ
ο εκπρόσωπος Ταλάλ Σίλο πρόσθεσε ότι η μάχη της Ράκα θα είναι «σφοδρή διότι το Ισλαμικό Κράτος θα υπερασπισθεί μέχρι θανάτου αυτό που ονομάζει πρωτεύουσά του».
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση ανατολικά της πόλης από τα ξημερώματα.
«Ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντελραχμάν.
Σημειώνεται ότι οι SDF έχουν εξοπλιστεί από τους Αμερικανούς με πολύ βαρύ οπλισμό και επάρκεια πυρομαχικών.

Οι Αμερικανοί παρά τις αντιρρήσεις της Άγκυρας επιδιώκουν την δημιουργία κουρδικού κράτους προς αποδυνάμωση βασικών παικτών της Μέσης Ανατολής και για να υπάρχει ένας άμεσος «σωματοφύλακας» για το Ισραήλ.
Η δημιουργία του μεγάλου Κουρδιστάν αποτελεί έναν αμερικανικό σχεδιασμό πολλών δεκαετιών. Το κράτος που θα δημιουργηθεί τώρα θα είναι ένα «πρόπλασμα». Στο άμεσο μέλλον  θέλουν να προσαρτηθούν περιοχές και από την ΝΑ Τουρκία αλλά και από το Δ.Ιράν
Το Κουρδιστάν θα έχει κοσμικό χαρακτήρα καθ θεωρείται από τους Αμερικανούς πολύ πιο εύκολα ελεγχόμενο η δε γεωπολιτική του αξία θα είναι βαρύτατη καθώς θα ελέγχει τις πηγές και τα νερά των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, τις πετρελαιοπηγές του Κιρκούκ και της Μοσούλης και θα αποτελεί ένα ισχυρό σύμμαχο και «ασπίδα» προστασίας του Ισραήλ.










Δημοσίευση σχολίου