BREAKING NEWS

Τελικά δεν φταίνε για όλα οι ορμόνες!

Τελικά δεν φταίνε για όλα οι ορμόνες!

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την επιλόχειο κατάθλιψη;

Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι πιο συχνή από ότι φαντάζεστε αφού 1 στις 6 γυναίκες μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα μετά τον τοκετό.
Οι περισσότεροι ειδικοί μέχρι τώρα ενοχοποιούσαν τις ορμονικές μεταβολές κατά την εγκυμοσύνη. Σύμφωνα όμως με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Lancet  ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών που εκδηλώνουν επιλόχειο κατάθλιψη είχαν εκδηλώσει κάποια στιγμή στη ζωή τους συμπτώματα που συνδέονται με διαταραχές της ψυχικής υγειάς. Πιο συγκεκριμένα μια στις τρεις γυναίκες που είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα ψυχικής υγείας όπως αγχώδεις διαταραχές ή κατάθλιψη στην εφηβεία ή στην δεύτερη δεκαετία της ζωής τους εκδηλώνουν επιλόχειο κατάθλιψη όταν γίνονται μητέρες. Αντίθετα στις γυναίκες που δεν έχουν εκδηλώσει ποτέ συμπτώματα ψυχικής διαταραχής ο κίνδυνος εκδήλωσης επιλόχειας κατάθλιψης είναι 1 στις 12. Υπάρχει όμως τρόπος να προλάβει μια γυναίκα την επιλόχειο κατάθλιψη;
Τι συστήνουν οι ειδικοί; Εξηγούν ότι είναι σημαντικό οι όποιες ψυχικές διαταραχές να διαγιγνώσκονται όσο το δυνατόν πιο νωρίς (πράγμα όμως που δεν συμβαίνει πάντα) και να ρυθμίζονται με την κατάλληλη θεραπεία. Έτσι διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ψυχική ισορροπία των γυναικών όταν γίνονται μητέρες πράγμα που φυσικά έχει και θετικό αντίκτυπο στα νεογέννητα παιδιά τους. 
(happymom)



Δημοσίευση σχολίου