BREAKING NEWS

DARPA: Αρχίζει πειράματα για να αλλάξει την ανθρώπινη συμπεριφορά

DARPA: Αρχίζει πειράματα για να αλλάξει την ανθρώπινη συμπεριφορά


Μικροτσίπς που θα εμφυτεύονται στα ανθρώπινα κρανία αναπτύσσονται και χρηματοδοτούνται από το τμήμα στρατιωτικών ερευνών της DARPA.

 Πριν από λίγα χρόνια, μια ιστορία όπως αυτή, θα ξεσήκωνε τα κοινωνικά δίκτυα και ο κόσμος θα συνέδεε τα εμφυτεύσιμα μικροτσίπ στον άνθρωπο, με το ερχόμενο χάραγμα του θηρίου. Όμως, καθώς η τεχνολογία, όπως τα iPhones με αναγνώριση προσώπου, γίνεται τώρα συνηθισμένη, δεν φοβόμαστε πια την επεμβατική τεχνολογία και την αγκαλιάζουμε. Δεν κάνουν πλέον πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες χωρίς τσιπ, δεν είναι καν προαιρετικές. Η «ζωή σε ένα τσιπ» γίνεται ακριβώς όπως αναφέρει η Βίβλος πριν από 2.000 χρόνια.
 Αυτά τα εμφυτεύματα θα χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς παλμούς για να μεταβάλλουν τις χημικές ουσίες στους εγκεφάλους των ανθρώπων σε μια διαδικασία που ονομάζεται "βαθιά εγκεφαλική διέγερση". Αυτό θα αλλάξει τις διαθέσεις των ανθρώπων και πιστεύεται ότι θα είναι σε θέση να θεραπεύσει τις ψυχικές ασθένειες και να προσφέρει θεραπεία.
 Η τεχνητή νοημοσύνη στα εμφυτεύματα μικροτσίπ θα ανιχνεύει και θα μελετά τον εγκέφαλο για να μάθει ποιούς παλμούς θα στείλει - και περιγράφεται από τους επιστήμονες ως "παράθυρο στον εγκέφαλο" (window on the brain).
Η DARPA έχει χρηματοδοτήσει ομάδες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.
 Σε προτάσεις δοκιμών, τα εμφυτεύματα διάθεσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία διαταραχών, όπως η νόσος του Πάρκινσον. Πειράματα έχουν επίσης διεξαχθεί σε άτομα με κατάθλιψη - αλλά τα αποτελέσματα είναι μέχρι στιγμής αδιάφορα.






Η DARPA εγκαθιστά τσιπ στους εγκεφάλους των στρατιωτών των ΗΠΑ
 Η DARPA χρηματοδοτεί το πρόγραμμα, με τον φιλόδοξο στόχο να είναι ικανή να θεραπεύσει το μετατραυματικό σοκ των στρατιωτών.
 Όπως ανέφερε το περιοδικό NATURE, η τρέχουσα εργασία, η οποία περιλαμβάνει ανθρώπινα πειράματα, παρουσιάστηκε σε συνέδριο νευροεπιστημόνων στην Ουάσινγκτον.
 Ο νευροεπιστήμονας Edward Chang είπε: "Το συναρπαστικό σε αυτές τις τεχνολογίες είναι ότι για πρώτη φορά θα έχουμε ένα παράθυρο στον εγκέφαλο, από όπου θα ξέρουμε τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν κάποιος υποτροπιάσει".
 Πρόσθεσε: "Έχουμε μάθει πολλά για τους περιορισμούς της τρέχουσας τεχνολογίας μας".
 Ο Chang αρνήθηκε επίσης, ότι η τεχνολογία θα είναι σε θέση να καθοδηγεί τα μυαλά των ανθρώπων, εξηγώντας ότι απλά θα έχουν πρόσβαση στη δραστηριότητα που κωδικοποιεί τα συναισθήματά τους. Οι επιστήμονες ελπίζουν, ότι το νέο εμφύτευμα θα επιτρέψει στους γιατρούς και τους επιστήμονες να έχουν ένα παράθυρο στο μυαλό των ανθρώπων.
 Αυτό θα εξατομικεύσει επίσης τις θεραπείες για τους ανθρώπους, ώστε να θεραπεύουν καλύτερα τις ασθένειες και να ρυθμίζουν τα συναισθήματά τους. Η άνοια και η νόσος του Αλτσχάιμερ ελπίζουν επίσης ότι θα θεραπεύονται, χρησιμοποιώντας τα εμφυτεύματα.
 Δυστυχώς, πάντα με πρόφαση τη θεραπεία των ασθενειών, η νέα τάξη στρατολογεί επιστήμονες με αγαθά κίνητρα, για να εξελίξει την τεχνολογία του καταναγκασμού των ανθρώπων και του ελέγχου τους. Δεν μιλάμε πλέον για μια απλή θεραπεία που θα μπορούσες να δώσεις σε έναν άνθρωπο και να του σώσεις τη ζωή ή για μια τεχνολογία που θα μπορούσες να εφαρμόσεις εξατομικευμένα. Μιλάμε για κάτι, που θα μπορούσε να εξελιχθεί στον απόλυτο έλεγχο ολόκληρου του ανθρωπίνου γένους. Η επιστήμη πλέον έφτασε σε οριακό σημείο: Δεν μας παρέχει πλέον τα μέσα για το ευ ζην, αλλά θα αποφασίζει πλέον αυτή για το ποιος θα ζει ή θα πεθαίνει.






Δημοσίευση σχολίου