BREAKING NEWS

Σκότωσε τον 9χρονο αδερφό του επειδή αρνήθηκε να διαβάσει για το σχολείο






Ένα αγοράκι εννέα ετών άφησε την τελευταία του πνοή μετά από τον ξυλοδαρμό του από μέλη της οικογένειάς του που τον τιμώρησαν επειδή αρνήθηκε να διαβάσει.

Το περιστατικό συνέβη στην Μουλχάουζ της Γαλλίας στις 17 Σεπτεμβρίου αλλά η υπόθεση έγινε γνωστή τις τελευταίες μέρες. Για τον θάνατο του παιδιού έχουν συλληφθεί και έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια τέσσερα μέλη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το παιδί ξυλοκοπήθηκε με σκουπόξυλο επειδή αρνήθηκε να διαβάσει για το σχολείο. Ο πατέρας του παιδιού κάλεσε ασθενοφόρο αλλά ήταν ήδη αργά και παρά τις προσπάθειες των διασωστών ο 9χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του παιδιού. Δεδομένο θεωρείται πως παρόντες στον ξυλοδαρμό ήταν τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια αλλά και η ετεροθαλής αδερφή του 9χρονου, οι οποίοι συνελήφθησαν. Από το σπίτι απουσίαζε η μητέρα του 9χρονου, ωστόσο οι Αρχές την συνέλαβαν καθώς θεωρείται πως επικοινώνησε δια τηλεφώνου με το σπίτι και ενθάρρυνε τον ξυλοδαρμό.

Από τη νεκροψία προέκυψε πως ο θάνατος επήλθε από ένα πολύ δυνατό χτύπημα ενώ το παιδί έπαθε ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του. Στο σώμα του είχε πολλαπλές εκχυμώσεις, ιδιαιτέρως στα κάτω άκρα.

Η αστυνομική έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζεται με τις καταθέσεις οικείων της οικογένειας αλλά και γειτόνων.

Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας έχουν προφυλακιστεί και θα καταθέσουν στον ανακριτή μέσα στις επόμενες μέρες. Οι εισαγγελείς θεωρούν πως για το θάνατο του παιδιού ευθύνεται ο 19χρονος αδερφός του, σύμφωνα με το BBC.

Η υπόθεση έρχεται τη στιγμή που το γαλλικό κοινοβούλιο εξετάζει την επιβολή νόμου για απαγόρευση στους γονείς να χτυπούν τα παιδιά τους. Η πρόταση αποτελείται από δύο μέρη: τα παιδιά να εκπαιδεύονται στα σχολεία χωρίς βία και να απαγορεύεται στους γονείς να «χρησιμοποιούν μέσα ταπείνωσης όπως σωματική η λεκτική βία και λεκτική κακοποίηση».

Δημοσίευση σχολίου