
Αλλαγές στη λειτουργία της επικύρωσης εισιτηρίων του Μετρού, στις πύλες εισόδου-εξόδου θα κάνει η ΣΤΑΣΥ.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο «χρόνος κλεισίματος» των πυλών θα μειωθεί σημαντικά με στόχο να μειωθεί το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής.
Στόχος είναι να μπει φρένο στους τζαμπατζήδες, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν τη χρονική διάρκεια που παρέμενε ανοιχτή η πύλη κατά την επικύρωση εισιτηρίου και ακολουθώντας κάποιον άλλο περνούσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς εισιτήριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη σε ορισμένους κεντρικούς σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ οι πύλες παραμένουν πλέον σημαντικά λιγότερο χρόνο ανοιχτές. Πρόκειται για τους σταθμούς «Σύνταγμα» και «Συγγρού Φιξ» στο Μετρό και «Νεραντζιώτισσα» στον ΗΣΑΠ.
Δημοσίευση σχολίου