BREAKING NEWS

Νέο app από την GOOGLE

live view Google app


Η Google έχει βοηθήσει πολλούς ταξιδιώτες με τις εφαρμογές που έχει δημιουργήσει. Αυτή τη φορά μας παρουσιάζει το νέο app, Live View, μέσα από το οποίο κάθε ταξιδιώτης μπορεί εύκολα να εξερευνήσει μια άγνωστη πόλη.

Πολύ σημαντική βοήθεια στον ταξιδιώτη ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά μια πόλη προσφέρει μια νέα υπηρεσία, η Live View, της Google Maps τους δείχνει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν. Από τις 8 Αυγούστου, η Live View χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού τηλεφώνου, πληροφορίες τοποθεσίας και οπτικές πληροφορίες από τη Street View για να πει στον χρήστη πού θα πάει, καθώς πεζή εξερευνά μιαν άγνωστη πόλη.



Για να αξιοποιήσει αυτή την υπηρεσία διευρυμένης πραγματικότητας, ο χρήστης απλά σηκώνει το κινητό του ψηλά στο περιβάλλον του και επιλέγει «Live View» στην Google Maps. Μεγάλα βέλη, κατευθύνσεις και ονόματα δρόμων εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού του χρήστη, πάνω στη σκηνή την οποία βλέπει σαν να υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο, και τον στέλνουν στη σωστή κατεύθυνση.

Τα τεστ της υπηρεσίας είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο, αλλά πλέον οι κάτοχοι έξυπνων κινητών με λειτουργικό είτε Android είτε iOS που υποστηρίζουν τις τεχνολογίες ARCore και ARKit της Google μπορούν να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα της νέας υπηρεσίας μόνοι τους.



Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε ένα δωρεάν app

Η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ δημιούργησε μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που αναλαμβάνει να μας εξηγήσει αναλυτικά τα δικαιώματά μας ως ταξιδιώτες.

Η εφαρμογή, Traveler Rights GR, περιγράφει σε 16 ξεχωριστές ενότητες απλά και κατανοητά όλο το νομικό πλαίσιο που διέπει τις συναλλαγές ενός ταξιδιού, από τις μετακινήσεις και τη διαμονή ως τη διατροφή και τις αγορές. Ο ταξιδιώτης, μάλιστα, μπορεί να υποβάλει άμεσα μέσω της εφαρμογής στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας το ερώτημα ή την καταγγελία του.

Είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και στα αγγλικά, κατάλληλη για λειτουργικά Android & IOS, και περιλαμβάνει επίσης αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο και στοιχεία επικοινωνίας για όλες τις τουριστικές υπηρεσίες όπως Αεροδρόμια, Λιμάνια, Τουριστική Αστυνομία και Πρεσβείες.

Επίσης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υπάρχει η δυνατότητα να στείλετε αυτοματοποιημένο μήνυμα SOS στις επαφές που θα έχετε προεπιλέξει, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται οι συντεταγμένες σας με GPS Tracking.


youweekly



Δημοσίευση σχολίου