BREAKING NEWS

Παραιτούνται οι συνιδρυτές της Google





Σε μια νέα εποχή περνάει η Google μετά την ανακοίνωση της παραίτησης των δύο συνιδρυτών της Larry Page και Sergey Brin.

Τα δύο στελέχη ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από τις θέσεις τους ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος αντίστοιχα της μητρικής εταιρείας Alphabet.


Ως διευθύνων σύμβουλος της Alphabet αναλαμβάνει ο Sundar Pichai.


Η Alphabet ιδρύθηκε το 2015, στο πλαίσιο της διοικητικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας, η οποία είχε «γεννηθεί» μέσα σε ένα... γκαράζ το 1998.

Και τα δυο στελέχη, ηλικίας 46 ετών, αμφότερα, ανακοίνωσαν ότι φεύγουν από την καθημερινή τριβή με τα διοικητικά της εταιρείας αλλά θα παραμείνουν στο διοικητικό συμβούλιό της, όπου θα ελέγχουν από κοινού πάνω από το 51% των ψήφων, συνεπώς αν και δεν θα «τρέχουν» πια την εταιρεία, συνεχίζουν να κρατούν τον έλεγχο της.

Σε κοινή επιστολή του το ιστορικό δίδυμο αναφέρει ότι ήλθε η ώρα να απλοποιηθεί η δομή του μάνατζμεντ της εταιρείας.

«Η Alphabet και η Google δεν χρειάζονται πια δύο διευθύνοντες συμβούλους και έναν πρόεδρο», επισημαίνουν και προσθέτουν ότι «θα αναλάβουν το ρόλο των υπερήφανων γονέων, προσφέροντας συμβουλές και αγάπη, αλλά όχι καθημερινή παρότρυνση», ενώ τόνισαν ότι «δεν υπάρχει καλύτερο πρόσωπο» από τον Πιντσάι να αναλάβει πλέον τα ηνία όλου του ομίλου.

Ο Ινδός μηχανικός που αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος, σπούδασε στα αμερικανικά πανεπιστήμια Στάνφορντ και Πενσιλβάνια, προτού προσληφθεί στη Google το 2004, όπου απέκτησε φήμη ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Chrome και στη συνέχεια αρκετών άλλων προϊόντων και υπηρεσιών.

Με πληροφορίες από το BBC



Δημοσίευση σχολίου