BREAKING NEWS

Αύξηση κρουσμάτων σε Γαλλία-Γερμανία - Στους 132 οι νεκροί

Ασθενής με κορονοϊό στο νοσοκομείο



Αυξήθηκε ο αριθμός των θανάτων και των εξακριβωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 132 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 5.947.

Παράλληλα, πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και στην Ευρώπη, καθώς η Γαλλία αναγνώρισε και τέταρτο ασθενή, ενώ στη Γερμανία προστέθηκαν άλλοι τρεις ασθενείς στη λίστα, μετά το πρώτο κρούσμα που εξακριβώθηκε τη Δευτέρα.


Το άκρως ανησυχητικό είναι ότι εμφανίστηκε ο πρώτος ασθενής που κόλλησε τον νέο ιό σε γερμανικό έδαφος, καθώς μέχρι τώρα είχαν εντοπιστεί μόνο άτομα που είχαν ταξιδέψει στην Κίνα και είχαν επιστρέψει στις χώρες τους.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Μέση Ανατολή.

Πρόκειται για μέλος οικογένειας που αφίχθη στη χώρα από την πόλη Γουχάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων WAM, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας. Κατά την ίδια πηγή ο ασθενής είναι σε σταθερή κατάσταση και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η εξάπλωση του κοροναϊού φαίνεται ταυτόχρονα ότι επηρεάζει ήδη το παγκόσμιο εμπόριο. «Ο κοροναϊός θα μπορούσε να επηρεάσει όχι μόνο το διμερές εμπόριο με την Κίνα, αλλά και το παγκόσμιο εμπόριο», προειδοποίησε ο Πρόεδρος του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (DIHK) Μάρτιν Βανσλέμπεν, μιλώντας στα έντυπα του Ομίλου Funke.
Σε καραντίνα στο Νησί των Χριστουγέννων οι Αυστραλοί από την Κίνα

Οι αρχές της Αυστραλίας θα βοηθήσουν υπηκόους τους που το επιθυμούν να εγκαταλείψουν την επαρχία Χουμπέι της Κίνας, επίκεντρο του νέου κοροναϊού, και θα τους θέσει σε απομόνωση στο Νησί των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

«Αποφασίσαμε (...) να καταρτίσουμε σχέδιο για τη διεξαγωγή επιχείρησης» προκειμένου να «αναχωρήσουν απομονωμένοι και ευάλωτοι Αυστραλοί» από την πόλη Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι, δήλωσε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

(reader.gr)



Δημοσίευση σχολίου