BREAKING NEWS

Λονδίνο: Ο δράστης της επίθεσης έλεγε στην κοπέλα του να αποκεφαλίσει τους γονείς της

Ο Σουντές Αμάν, δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο

Ο 19χρονος Σουντές Αμάν, δράστης της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι σε δύο ανθρώπους στο Λονδίνο ενθάρρυνε την κοπέλα του να αποκεφαλίσει τους γονείς της.

Ήδη από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι ο Αμάν είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα μετά την καταδίκη του για παράπτωμα που συνδέεται με την τρομοκρατία. Όπως αναφέρει το Reuters, το Νοέμβριο του 2018 είχε δηλώσει ένοχος για κατοχή τρομοκρατικών εγγράφων και είχε καταδικαστεί σε τριετή ποινή κάθειρξης.

Τότε, στα 17 του χρόνια, ζούσε με τη μητέρα του και τα μικρότερα αδέρφια του όταν άρχισε να διαπράττει αδικήματα που σχετίζοντας με τρομοκρατία. Η Αστυνομία ενημερώθηκε για τις εξτρεμιστικές του ενέργειες τον Απρίλιο του 2018 και έναν μήνα μετά ο Αμάν συνελήφθη στο βόρειο Λονδίνο.


Όταν οι αστυνομικοί εξέτασαν τον υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο, βρήκαν υλικό για την κατασκευή εκρηκτικών και οδηγίες για επιθέσεις με μαχαίρι. Σε μηνύματα που είχε ανταλλάξει με συγγενείς, φίλους και την κοπέλα του, είχε εκδηλώσει ανοιχτά την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις, συχνά επικεντρωμένος στη χρήση μαχαιριού.

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο Αμάν είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο μία εικόνα του τότε αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στη Συρία τον Οκτώβριο, και είχε πει στον αδερφό του ότι «το Ισλαμικό Κράτος ήρθε εδώ για να μείνει».

Σε άλλα μηνύματα, περιέγραφε τις γυναίκες Γιαζίντι ως σκλάβες και υποστήριζε ότι το Κοράνι δίνει άδεια να τις βιάζουν.

(reader.gr)


Δημοσίευση σχολίου