BREAKING NEWS

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πόσο θα αντέξει ο «απείθαρχος» Έλληνας;



Ο Έλληνας δεν «φυλακίζεται» μέσα στα σπίτια του για πολύ καιρό.

Εκθετική αύξηση παρουσιάζουν οι παραβιάσεις πάσης φύσεως των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μόνο κατά τις πρώτες 10 μέρες που ισχύει το μέτρο απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων, οι ελληνικές αρχές έχουν κόψει σχεδόν 14.000 πρόστιμα.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως ο πραγματικός αριθμός των παραβιάσεων των μέτρων απαγόρευσης σε όλη την επικράτεια είναι πολύ μεγαλύτερος, μιας και δεν είναι δυνατόν να υπάρχει παντού αστυνόμευση για να «πιάνει επ’αυτοφόρω» τους παραβάτες.

Ενδεικτικό είναι ο συγκεντρωτικός πίνακας που παρουσίασε σε ρεπορτάζ του το Mega, απεικονίζοντας την ολοένα και αυξανούμενη τάση για παραβιάσεις των μέτρων από τους πολίτες.

Έτσι ενώ στις 23 Μαρτίου κόπηκαν μόλις 164 πρόστιμα, φτάσαμε στις 31 Μαρτίου όπου ο αντίστοιχος αριθμός ανήλθε στα 2.561.

Όλα αυτά ενώ διανύουμε ακόμη τις πρώτες μέρες του Απριλίου, ενός μηνός που κατά γενική παραδοχή θα είναι και ο δυσκολότερος από άποψη απαγορεύσεων αλλά και οικονομίας.

Μάλιστα τα νέα αυστηρότερα μέτρα που σκέφτονται να λάβουν στο Μέγαρο Μαξίμου δημιουργούν σταδιακά ένα αίσθημα «ασφυξίας» σε μερίδα πληθυσμού προκαλώντας έτσι εκτόξευση των αριθμών παραβιάσεων σε μερικές μόλις μέρες.

Είναι αρκετά πιθανό τις αμέσως επόμενες βδομάδες να γίνουμε μάρτυρες του φαινομένου «δράσης-αντίδρασης» στους ελληνικούς δρόμους μιας και ο Έλληνας έχει αποδείξει πολλές φορές πως λειτουργεί με όρους «αντίστροφης ψυχολογίας».

Το μόνο σίγουρο είναι πως ενώ οι περισσότεροι αποδέχονται πλέον πως ο Απρίλιος θα περάσει με τους πάντες μέσα στα σπίτια τους, ενδεχόμενη επέκταση των σκληρών μέτρων απαγόρευσης και μέσα στον Μάιο θα επιφέρει μαζικές αντιδράσεις.

Τα νούμερα των παραβιάσεων που βλέπουμε να αυξάνονται τις τελευταίες μέρες θα μοιάζουν «πολύ μικρά» σε σχέση με αυτό που θα συμβεί εάν επικρατήσει το παραπάνω σενάριο.

Προς ώρας ο Έλληνας μηχανεύεται χίλιες δυο δικαιολογίες προκειμένου να βγει από το σπίτι του.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που ο ίδιος ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ,Νίκος Χαρδαλιάς, ανέπτυξε για εκείνους που επικαλούνται…πρόβλημα στα υδραυλικά τους προκειμένου να «αποδράσουν» στην επαρχία.


https://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=38566771



Δημοσίευση σχολίου