BREAKING NEWS

Άσχημα τα νέα από τον Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα



Άσχημα τα νέα από τον Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα.

Ο διευθυντής πλέον του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λέγοντας ότι υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα θα έχει μεγαλύτερη ύφεση από άλλες χώρες.

Μια μέρα μετά τις δυσοίωνες προβλέψεις του Ταμείου για τη διεθνή οικονομία αλλά και ειδικά για την Ελλάδα για την οποία προβλέπει ύφεση 10% το 2020, ο κ. Τόμσεν είπε ότι η χώρα μας θα πληγεί πιο πολύ για τρεις λόγους.

Πρώτον, επειδή η ελληνική οικονομία εξαρτάται πολύ από τον τουρισμό, αλλά και τη ναυτιλία και τις μεταφορές, που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση του κορονοϊού. Δεύτερον, επειδή έχει, όπως και οι άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, μεγάλο αριθμό μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων. Τρίτον, επειδή έχει περιορισμένο χώρο, παρά την πρόοδο που υπήρξε, και οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να έχουν υψηλό ποσοστό «κόκκινων» δανείων και συνεπώς θα δυσκολευθούν να στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίπτωση της πανδημίας στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο Τόμσεν είπε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τις μεσοπρόθεσμες συνέπειες της κρίσης, περιλαμβανομένων αυτών που αφορούν στο χρέος, καθώς δεν είναι γνωστός ο χρόνος που θα χρειασθεί ο έλεγχος της πανδημίας και συνεπώς πόσο θα διαρκέσουν τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσής της.




Δημοσίευση σχολίου