BREAKING NEWS

Tα πέντε λάθη στα social media που μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα στη δουλειά



Να μην έχεις προφίλ σε κανένα από τα Social Media

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, εργοδότες στην Αμερική απάντησαν σε ποσοστό 50% σε σχετική έρευνα, πως δεν θα έμπαιναν στη διαδικασία να προσλάβουν κάποιον που δεν μπορούν να τον βρουν on line! Όλοι παραδέχθηκαν δηλαδή ότι τσεκάρουν διαδικτυακά όποιον ενδιαφέρεται να δουλέψει μαζί τους  πηγαίνοντας -κατά κάποιον τρόπο- τη συνέντευξη πολλά βήματα παρακάτω. Το πιστεύεις ή όχι, είναι πραγματικότητα και αυτή η πραγματικότητα σου φωνάζει ξεκάθαρα: Φτιάξε προφίλ στα social!

 Το nickname σου να είναι «ακατάλληλο»

Εσύ κάνεις την πλάκα σου στα social και το ψευδώνυμο που έχεις επιλέξει είναι μάλλον ακατάλληλο για τη μαμά σου. Να είσαι σίγουρη πως θα είναι ακατάλληλο και για τον εργοδότη σου. Το «gatoula69» μπορεί να είχε πλάκα όταν το σκεφτήκατε με την κολλητή σου για να την σπάσετε στον πρώην σου που σου έκανε τη ζωή δύσκολη, αλλά δεν είναι ούτε κατά διάνοια κατάλληλο για μια γυναίκα που θέλει να πετύχει επαγγελματικά και να έχει τον σεβασμό των συναδέλφων της. Αν μη τι άλλο, ξεκινάς με μειονέκτημα έτσι και γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Για να μην παρεξηγούμαστε, δεν είναι το νάζι που βγάζει ή το σέξι του πράγματος, καθώς ακατάλληλο nickname μπορεί να θεωρηθεί κι ένα απολύτως χιουμοριστικό ή κάτι που να δίνει πολιτικό στίγμα. 

Να μην είσαι ειλικρινής
Καλό είναι όταν ποστάρεις στα social να είναι αληθινό να σε αντιπροσωπεύει και να μην προσπαθήσεις να το παίξεις. Τέτοιου είδους κινήσεις μπορεί να προδίδουν ανασφάλεια στην καλύτερη και το ότι δεν είσαι άξια εμπιστοσύνης στη χειρότερη, διότι ποιος και γιατί να εμπιστευτεί κάποιον που παρουσιάζει τον εαυτό του ως κάτι που δεν είναι; Οπότε περιορίσου στα βασικά και ξέχνα τα "check in" στην Ίμπιζα που ήταν στη μόδα πριν λίγο καιρό και όλοι "ψαρώναμε" με comments του στυλ "να περάσεις τέλεια".

Να ποστάρεις πολύ συχνά, ειδικά τις ώρες της δουλειάς

Είσαι στο γραφείο και εργάζεσαι ή κάνεις χαβαλέ/κριτική/πολιτική/γνωριμίες στα social media; Δεν απαγορεύεται φυσικά ένα ποστ στο διάλειμμά σου, ή μια κουβέντα στο chat με την κολλητή, αλλά αν κάθε τέταρτο έχεις κάτι να πεις ή μια καινούρια φωτογραφία να ανεβάσεις, φτάνουμε στα όρια της υπερβολής κι αυτό δεν είναι κάτι που θα περάσει απαρατήρητο από τον προϊστάμενό σου  και τους συναδέλφους σου, που ίσως αναρωτηθούν πού βρίσκεις χρόνο για ποσταρίσματα, ενώ εκείνοι "πνίγονται"

 Να ποστάρεις "μυστικά" της δουλειάς

Αυτονόητο μεν, καλό είναι να το υπογραμμίσουμε δε. Ό,τι γίνεται στο γραφείο, μένει στο γραφείο και δεν βγαίνει πουθενά, ούτε ανώνυμα, ούτε επώνυμα, ούτε ως χαβαλές ή ό,τι άλλο. Εκτός αν είσαι έτοιμη να φύγεις από μια δουλειά και θέλεις να προκαλέσεις χαμό, να ρίξεις όλες τις γέφυρες και δεν σε νοιάζει καθόλου  και πάλι τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν είναι σωστή, αλλά χαλάλι! Κατά τα άλλα, το γραφείο δεν πρέπει να γίνεται θέμα στα social media, απλά και ξεκάθαρα.

Γι αυτό πολύ μεγάλη προσοχή!

Δημοσίευση σχολίου