BREAKING NEWS

Παραπονιέται ο Ερντογάν στη Μέρκελ για τη στάση του Μακρόν


Παράπονα στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ φέρεται να έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την «εμπλοκή» της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του TV, σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζητήθηκε το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και ο Τούρκος πρόεδρος έκανε μεγάλα παράπονα για τη Γαλλία. Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τη Μέρκελ να κάνει κάτι προκειμένου η Γαλλία να «μην μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ούτε λίγο ούτε πολή τη ρώτησε τι δουλειά έχει στην Ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» και με ποιο δικαίωμα η Γαλλία βρίσκεται «μέσα στα πόδια της Τουρκίας».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα πάντα με όσα μετέδωσε το Open, του απάντησε ότι θα επιδιώξει να μιλήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να λυθεί το ζήτημα, αλλά και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες και έπειτα θα επικοινωνήσουν και πάλι οι δυο τους για τα αποτελέσματα αυτών των επαφών.


Αρχίσανε τα όργανα μάλλον για τα καλά αυτηή τη φορά!

Δημοσίευση σχολίου