BREAKING NEWS

Ανακοινώνεται η παράταση του LOCKDOWN

 


Σήμερα ή το αργότερο αύριο, αναμένεται να ανακοινωθεί η παράταση του lockdown, είτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα είτε από τον Ν. Χαρδαλιά. Η απόφαση είναι ειλημμένη με την Θεσσαλονίκη να βρίσκεται, ιδιαιτέρως, στο στόχαστρο.

Ως αύριο λοιπόν θα ανακοινωθεί η παράταση του lockdown για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα, με αρκετούς «ειδικούς» να έχουν εκφράσει ήδη την άποψη πως η παράταση θα πρέπει να πάει ως τις 21 του μηνός, λίγο πριν την εβδομάδα των εορτών.

Αν και αναμενόταν να κάνει τις ανακοινώσεις μέσω διαγγέλματος για τον οδικό χάρτη την περίοδο μετά το lockdown ο πρωθυπουργός, αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, έδωσε το στίγμα του για το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση όσον αφορά το άνοιγμα σε εστίαση, λιανεμπόριο και σχολεία.

«Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα μας πουν οι ειδικοί», είπε ξεκάθαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην εστίαση, αλλά και πιο συγκεκριμένα στην νυχτερινή διασκέδαση. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως τα μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης και τα μπαρ, θα ανοίξουν τελευταία και συγκεκριμένα όταν θα έρθει το εμβόλιο στη χώρα.

"Ίσως σε κάποιο σημείο να μπορούμε να λειτουργήσουμε τα εστιατόρια με κατάλληλη κοινωνική αποστασιοποίηση. Μπορεί κανείς σαφέστατα να εξετάσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ωστόσο ορισμένοι περιορισμοί είναι απολύτως απαραίτητοι ώσπου να βρούμε ένα εμβόλιο", είπε ο Μητσοτάκης.


Δημοσίευση σχολίου