BREAKING NEWS

Τέλος του Adobe Flash: Πως σε μια κινεζική πόλη σταμάτησαν τα τρένα

 



Και όμως… έγινε κι αυτό. Σε πόλη της βόρειας κίνας, εταιρία δεν αφαίρεσε έγκαιρα τον Flash Player. Το αποτέλεσμα, τα τρένα μιας ολόκληρης πόλης αναγκαστικά να σταματήσουν για 20 ώρες.

Προφανώς η εταιρία δεν πρόσεξε την ημερομηνία λήξης που όρισε η Adobe για την εφαρμογή της (End of life, EOL) και είχε ως αποτέλεσα να σταματήσει η λειτουργία των τρένων της, σε ολόκληρη κινεζική πόλη. Για την διαχείριση των συστημάτων της χρησιμοποιούσαν το Adobe Flash και για το οποίο η εταιρία (Adobe) ανακοίνωσε χρόνια πριν τον τερματισμό της λειτουργίας του.

Σταμάτησαν τα τρένα για 20 ώρες

Η Adobe ανακοίνωσε το τέλος της πασίγνωστης εφαρμογής από το 2017 και όρισε ως τελική ημερομηνία την αλλαγή του χρόνου 2020/2021. Το Dead Line ήταν τελικά στις 12 Ιανουαρίου το 2021. Έτσι έπιασε τους διαχειριστές της εταιρίας απροετοίμαστους.

Σε δηλώσεις της η China Railway Shenyang Group από το Dalian ανέφερε, πως δεν πρόλαβε από το λογισμικό της να αφαιρέσει τις επεκτάσεις του Adobe πριν την λήξη του. Έτσι οι εργαζόμενοι δεν είχαν και την δυνατότητα να δούνε σχεδιαγράμματα και χάρτες.

Το Flash έπαιξε στο παρελθόν καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία Multimedia για Browsers, θεωρήθηκε όμως εδώ και αρκετό καιρό ακατάλληλο λόγο των κενών ασφαλείας, τους οποίους δεν κατάφερε ποτέ να λύσει. Οι μεγαλύτεροι Browsers αφαίρεσαν η απενεργοποίησαν λοιπόν τον Flash Player από το λογισμικό τους, όπως το Google Chrome αλλά και η Apple.

Η κινεζική εταιρία έλυσε τελικά το πρόβλημα: Εγκατέστησε μια παλαιότερη έκδοση του Flash.


(tsouk.gr)


Δημοσίευση σχολίου