BREAKING NEWS

Έκτακτο επίδομα από τον ΟΑΕΔ σε εργαζομένους της εστίασης και του τουρισμού

 


Έκτακτο επίδομα θα λάβουν οι εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου από τον ΟΑΕΔ. Οι εν λόγω εργαζόμενοι θα είναι δικαιούχοι μηνιαίας έκτακτης αποζημίωσης ποσού ίσου προς το τελευταίο μηνιαίο επίδομα ανεργίας που έλαβαν.


Το έκτακτο επίδομα του ΟΑΕΔ προβλέπεται στην τροπολογία για την προκαταβολή σύνταξης, που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας.

Δικαιούχοι του είναι όλοι οι μισθωτοί στην εστίαση και στο τουρισμό, πλήρους η μερικής απασχόλησης, εφόσον πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

απασχολήθηκαν κατά το έτος 2019, με πλήρες ωράριο ή part time, χωρίς να υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης κατά το έτος 2020,
έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας, διάρκειας τριών μηνών και πέντε ημερών, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020 ή τακτική επιδότηση ανεργίας, της οποίας η διάρκεια, επιμηκύνθηκε κατά έναν μήνα για το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020,
δεν είναι δικαιούχοι και δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν ή δεν θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας για το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2020 έως και τον Φεβρουάριο 2021,
δεν είναι δικαιούχοι και δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν ή δεν θα λάβουν το επίδομα μακροχρονίως ανέργων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021,
δεν είναι δικαιούχοι, δεν έλαβαν ή δεν θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, δυνάμει του άρθρου 68 του ν. 4756/2020 (Α’ 235) ή άλλων διατάξεων.

Η έκτακτη αποζημίωση καταβάλλεται μηνιαία για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), εφόσον οι ανωτέρω δικαιούχοι παραμένουν εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο θα επεκταθεί τον Μάρτιο και πιθανότατα έως και τον Απρίλιο του 2021, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να λάβουν ακόμη δύο επιπλέον επιδόματα.

dikaiologitika.gr



Δημοσίευση σχολίου