BREAKING NEWS

ΑΕΚ - Απόλλων 2-0

 


Με δυο γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ (7', 25'), η ΑΕΚ νίκησε εύκολα 2-0 τον Απόλλωνα, πανηγύρισε σχεδόν μετά από δύο μήνες τρίποντο στο ΟΑΚΑ και «σκαρφάλωσε» πάλι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η ηρεμία και οι ορεξάτες εμφανίσεις ήταν κάτι που είχαν λείψει στην ΑΕΚ. Κι αυτό ακριβώς βρήκε η Ένωση στο νικηφόρο 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, με το οποίο η ΑΕΚ έπιασε τονΆρη στη 2η θέση, αυξάνοντας στους έξι βαθμούς τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης. Οι κιτρινόμαυροι πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, κατά το οποίο τελείωσαν ουσιαστικά το ματς χάρη στα δύο τέρματα του Καρίμ Ανσαριφάρντ (7', 25') ο οποίος βρήκε ξανά δίχτυα έπειτα από δύο μήνες. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έκανε περισσότερο διαχείριση του σκορ, φτάνοντας σε εντός έδρας νίκη μετά από σχεδόν δύο μήνες.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε στο 4-2-3-1 επαναφέροντας στην ενδεκάδα της ΑΕΚ τον Νταντσένκο στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Σβάρνας γύρισε στο κέντρο της αμυντικής γραμμής πλάι στον Λάτσι. Στο αριστερό άκρο της άμυνας διατηρήθηκε ο Λόπες και κάτω από την εστία επέστρεψε ο Αθανασιάδης. Στον άξονα ο Χιμένεθ, όπως αναμενόταν άλλωστε, ξεκίνησε το δίδυμο των Σάκχοφ – Σιμάνσκι με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ξεκίνησε ο Αλμπάνης, ο Λιβάι Γκαρσία διατηρήθηκε στο δεξί και ο Ανσαριφάρντ ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Στο στρατόπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε ένα 4-4-2 με τον Βέρχουλστ στο τέρμα, Κάλισιρ και Μπρούσιτς τα δύο πλάγια μπακ, Ντομίνγκες και Λισγάρας στο κέντρο της άμυνας, στον άξονα οι Λαγός και Σλίβκα, αριστερά ο Χουχούμης, δεξιά ο Κολ και στην κορυφή της επίθεσης οι Ντάουντα και Ιωαννίδης.
Η ΑΕΚ «πέταγε» με τον Ανσαριφάρντ να βάζει τέλος στην ξηρασία
Η ΑΕΚ από την έναρξη της αναμέτρησης πάταγε πολύ καλά στο γήπεδο. Είχε εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, έβγαζε ένταση, ενέργεια και συνδυασμούς, δείχνοντας ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια. Οι Γκαρσία και Αλμπάνης από τα άκρα ήταν τρομερά ορεξάτοι και κάπως έτσι ήρθε και το 1-0 για την Ένωση μόλις στο 7'. Ο Γκαρσία με μια φοβερή προσποίηση έριξε στο έδαφος Μπρούσιτς και Λαγό και έκανε το γύρισμα στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος απλά έβαλε την προβολή και άνοιξε το σκορ, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά μετά τις 11 Ιανουαρίου όταν είχε σκοράρει κόντρα στη Λαμία.


Η επιθετική ορμή της ΑΕΚ συνέχιζε με τον εξαιρετικό Αλμπάνη να δοκιμάζει το πόδι του στο 12' αλλά τον Βέρχουλστ να μπλοκάρει. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός της Ένωσης στο 25' στάθηκε άτυχος, ωστόσο οι κιτρινόμαυροι βρήκαν το δεύτερο γκολ. Όλα άρχισαν από τη δεξιά πλευρά με την ντρίμπλα και τη σέντρα του Νταντσένκο. Η άμυνα του Απόλλωνα δεν κατάφερε να απομακρύνει καλά με τον Αλμπάνη να σουτάρει στην κίνηση, την μπάλα με επέμβαση του Βέρχουλστ να σταματάει στο δοκάρι, αλλά ο Ανσαριφάρντ πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έγραψε το 2-0, αφήνοντας για τα καλά πίσω του την περίοδο της... ξηρασίας.

Διαβάστε Περισσότερα στο Gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου