BREAKING NEWS

Πρόβλημα στο Android κάνει τις εφαρμογές να “κρασάρουν”

 


Η Google εντόπισε το πρόβλημα που κάνει δημοφιλείς εφαρμογές να "κρασάρουν" σε περιβάλλον Android και αναμένεται να λυθεί άμεσα.


Αναστάτωση σε πολλούς χρήστες συσκευών με λειτουργικό Android, έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες ένα πρόβλημα που κάνει τις εφαρμογές να “κρασάρουν”.
Συγκεκριμένα χιλιάδες χρήστες διαμαρτυρήθηκαν ότι εφαρμογές όπως το Google play και το Chrome σταμάτησαν να λειτουργούν ξαφνικά, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Η Google εντόπισε άμεσα το πρόβλημα, ενημερώνοντας πως γι’ αυτό ευθύνεται η εφαρμογή συστήματος “Android System WebView”.
Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει το άνοιγμα ενός browser εντός των εφαρμογών, όπως, π.χ., όταν ανοίγεις ένα link από το Gmail για να βλέπεις απευθείας την ιστοσελίδα από εκεί.
Google play, Gmail, Yahoo Mail, Google Chrome, καθώς και αρκετές ακόμη γνωστές ή μη εφαρμογές, δεν λειτουργούσαν σωστά, ενώ παρατηρήθηκαν και ξαφνικοί τερματισμοί τους. Ούτε η επανεκκίνησή τους μάλιστα, αλλά ούτε και του ίδιου του τηλεφώνου δεν διόρθωσαν το πρόβλημα.

Τι πρέπει να κάνετε

Η γρηγορότερη και πιο  σίγουρη λύση για να απαλλαγεί κάποιος από το πρόβλημα είναι να απεγκαταστήσει τα updates του WebView μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις της συσκευής του. Ακολούθως πάει στην ενότητα Apps, όπου θα βρει την εφαρμογή Android System WebView, επιλέγοντας τέλος “Uninstall Updates”.
Τη συγκεκριμένη λύση πρότεινε μάλιστα και ο επίσημος λογαριασμός της Samsung στις ΗΠΑ.

Δημοσίευση σχολίου