BREAKING NEWS

Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop

 

Ποια είναι η διαδικασία για τις αιτήσεις και ποιοι οι δικαιούχοι.


Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στις 12 Μαρτίου 2021 υπογράφηκε η ΚΥΑ για τα voucher των tablet των μαθητών. Ωστόσο, ανοιχτό άφησε το θέμα για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το voucher 200 ευρώ για αγορά τάμπλετ, λάπτοπ και τεχνολογικού εξοπλισμού. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε έως 645.000 μαθητές/φοιτητές/σπουδαστές ηλικίας 4 έως 24 ετών.

Το voucher των 200 ευρώ χρηματοδοτεί κυρίως το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο τη στήριξη της τηλεκπαίδευσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία επιταγή 200 ευρώ ανά εξαρτώμενο τέκνο που φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα για την αγορά laptop ή tablet.

Ποια είναι η διαδικασία για τις αιτήσεις

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα γνωρίζει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.

Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.
Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους τότε μπορεί:
είτε να τον αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον τεχνολογικό του εξοπλισμό.
είτε να τον εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω θα συμπληρώσει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.
Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Πρόκειται για οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.
Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.
Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.
Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

(newmoney.gr)

Δημοσίευση σχολίου