BREAKING NEWS

Νόβακ Τζόκοβιτς: Συνεχίζεται το θρίλερ της απέλασης – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

 




Στα χέρια του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, φαίνεται ότι είναι η τύχη του Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά τη δικαίωσή του από το δικαστήριο της Αυστραλίας χθες, σχετικά με τη βίζα του. Η συμμετοχή του ωστόσο στο Australian Open παραμένει «στον αέρα» καθώς ο Χοκ διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την απόφαση του δικαστηρίου και να ζητήσει τη σύλληψη και την απέλαση του Σέρβου τενίστα.

Το δικαστήριο έδωσε χθες προθεσμία κάποιων ωρών στον υπουργό Μετανάστευσης για να ασκήσει την εξουσία του αλλά οι προθέσεις του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Φαίνεται ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην ενδελεχή εξέταση των εγγράφων που κατέθεσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκειμένου να συμμετάσχει στο τουρνουά αν και μη εμβολιασμένος για τον κορονοϊό.


Συνομιλία Μπρνάμπιτς : Μόρισον για τον Νόλε

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς συνομίλησε τηλεφωνικά, αργά χθες βράδυ, με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον για την υπόθεση Τζόκοβιτς και ζήτησε να τύχει δίκαιης αντιμετώπισης από τις αυστραλιανές αρχές ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο.

«Η Μπρνάμπιτς ζήτησε από τον Αυστραλό συνάδελφό της να κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε ο Νόβακ Τζόκοβιτς να έχει ανθρώπινη και αξιοπρεπή μεταχείριση στην Αυστραλία, για όλη τη διάρκεια της παραμονής του και να γίνουν σεβαστά όλα τα δικαιώματά του» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της πρωθυπουργού. Η Αννα Μπρνάμπιτς επανέλαβε την πρόθεση της σερβικής κυβέρνησης να παράσχει κάθε είδους εγγυήσεις για την παραμονή του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Η πρωθυπουργός της Σερβίας τόνισε ιδιαίτερα «την σημασία που έχει η διασφάλιση για τον Νόβακ Τζόκοβιτς των συνθηκών προπόνησης και φυσικής προετοιμασίας δεδομένου ότι δεν του επετράπη να προπονηθεί τις προηγούμενες ημέρες και το τουρνουά στη Μελβούρνη ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο». Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών συμφώνησαν να επικοινωνήσουν ξανά τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν διεξοδικά το θέμα.
Άρχισε προπονήσεις ο Τζόκοβιτς

Ο Σέρβος τενίστας άρχισε ήδη προπονήσεις και δήλωσε ικανοποιημένος που θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Australian Open.

Τα μέλη της οικογένειας του τενίστα έδωσαν εχθές συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι όπου χαρακτήρισαν νίκη της δικαιοσύνης την απόφαση του δικαστηρίου. Στην συνέντευξη βρέθηκε σε δύσκολη θέση ο αδερφός του Νόβακ, ο Τζόρτε Τζόκοβιτς. Όταν ρωτήθηκε αν όντως νόσησε ο Νόβακ στις 16 Δεκεμβρίου με δεδομένο ότι στις 17 έκανε δημόσιες εμφανίσεις, απάντησε κάπως αμήχανα ότι «όλα τα έγραφα που κατέθεσε είναι δημόσια και είναι νόμιμα». Μετά απ αυτό η συνέντευξη τύπου διεκόπη κάπως απότομα και τα μέλη της οικογένειας Τζόκοβιτς αποχώρησαν.


Η πλειονότητα του σιρκουΐ στηρίζει τον Σέρβο

Μπορεί μεταξύ των περισσότερων οπαδών ο Νόβακ Τζόκοβιτς να μην είναι αγαπητός, αλλά οι συναθλητές του φάνηκαν υποστηρικτικοί στα όσα πέρασε ακόμη κι αν μια πιθανή απουσία του θα βελτίωνε τις πιθανότητές τους να κατακτήσουν το τρόπαιο. «Είναι το δίκαιο να παίξει», είπε μεταξύ άλλων ο Ράφα Ναδάλ.

«Για να είμαι ειλικρινής όλα μοιάζουν πολύ εύκολα για να έχεις κανείς άποψη, να πει πως θα πρέπει να παίξει ή όχι, αλλά όταν το ζεις δεν φαίνεται καθόλου εύκολο», ανέφερε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, που νίκησε τον «Νόλε» στον τελικό του US Open και βρίσκεται στο νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης. Από τη μεριά του, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, υποστήριξε πως «δεν πρόκειται ποτέ μου να πω κακή κουβέντα για τον Νόβακ, αλλά από την άλλη δεν έχω και όλα τα στοιχεία για να πάρω θέση».

«Ξεχνάμε πως έχει βοηθήσει την Αυστραλία όταν δεν είχε λόγο να το κάνει και οι αθλητές αυτού του επιπέδου είναι ιδιαίτερα εγωιστές», πρόσθεσε ο Νικ Κύργιος που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και πλέον η συμμετοχή του στο Australian Open είναι αμφίβολη.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα αποδυτήρια. Πολλοί τενίστες αναφέρουν πως είναι από τους λίγους «παλιούς» που προσφέρουν τη βοήθειά τους χωρίς να του ζητηθεί. Είναι από εκείνους που πλησιάζουν τους νεότερους και τους δίνει συμβουλές ή τους ζητά να προπονηθούν μαζί.

Πριν από λίγο καιρό, δε, συνίδρυσε την Ένωση Επαγγελματιών Παικτών Τένις σε μια προσπάθεια να ενώσει τους αθλητές και τις αθλήτριες στην προσπάθειά τους να βελτιωθούν οι αμοιβές κυρίως σε εκείνους που αγωνίζονται σε τουρνουά χαμηλότερου επιπέδου.

Δημοσίευση σχολίου