BREAKING NEWS

Εντοπίστηκε πλανήτης με «γήινα» χαρακτηριστικά





Μια συμαντική ανακάλυψη πραγματοποιήσαν οι αστρονόμοι όπου αναζητούν πλανήτες όμοιους με τη Γη, η εξαιρετική αυτη ανακάλυψη είναι ότι εντόπισαν πλανήτη που διαθέτει θερμοκρασία, η οποία επιτρέπει την ύπαρξη νερού, συμφωνα με το πλαίσιο του προγράμματος εντοπισμού εξωγήινης ζωής.

Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να χαρίσει πολλές απαντήσεις στο αιώνιο ερώτημα της ύπαρξης ζωής ενούς άλου πλανήτη στο διάστημα.

Η εγγύτητα του πλανήτη που ονομάζεται «Proxima b», δίνει στους επιστήμονες την ευκαιρία να λάβουν μια καλύτερης ανάλυσης φωτογραφία.

Το τηλεσκόπιο εξερεύνησε την περιοχή των λεγόμενων  «κατοικήσιμων άστρων», στην οποία περιλαμβάνεται και ο «κόκκινος νάνος» του Κενταύρου.

«Αρχικά εντοπίσαμε το άστρο το 2013, αλλά τότε δεν ήταν δυνατόν να το μελετήσουμε. Προετοιμαστήκαμε δύο χρόνια και καταφέραμε να κάνουμε σημαντικές παρατηρήσεις από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2016», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προγράμματος.

Η θερμοκρασία του πλανήτη αυτού υπολογίζεται πως επιτρέπει την ύπαρξη νερού,
με αυτο βεβαιώνεται πως η πιθανότητα είναι πολύ μεγάλη να έχει δημιουργηθεί ζωή σε άγνωστη μορφή.

Η επιφάνεια του πλανήτη δείχνει  να επηρεάζεται σημαντικά από την υπεριώδη ακτινοβολία του άστρου του, καθώς, σύμφωνα με την τροχιά του, περνάει σε πολύ κοντινή απόσταση.

Η έρευνα θα συνεχιστεί με τη νέα γενιά τηλεσκοπίων, μέσω των οποίων θα γίνει δυνατή πιο αναλυτική παρατήρηση των πλανητών και των εξωπλανητών που έχουν καταγραφεί.

Τώρα ξέρουμε ότι υπάρχει τουχλάχιστον ένας πλανήτης με χαρακτηριστικά παρόμοια με της Γης», τονίζει ο Πίτ Ουόρντεν, πρώην διευθυντής της NASA.

Δημοσίευση σχολίου