BREAKING NEWS

Νέα έρευνα: Τα μωρά κλαίνε με προφορά





Η Καθηγήτρια γλωσσολογίας  Κάθλιν Φέρμκε από πανεπιστήμιο του Βάρτζμπουργ, υποστηρίζει ότι τα μωρά στη Γερμανία κλαίνε με διαφορετικό τρόπο από ό,τι τα μωρά από την Κίνα, το Καμερού η την Γαλλία.

Με την μελωδία κάθε γλώσσας μπορούν να εξηγηθούν οι διαφορές "Για τις ανάγκες της έρευνας καταγράψαμε μόνο αυθόρμητες φωνές, συνήθως όταν τα μωρά έκλαιγαν γιατί πεινούσαν", εκφράζει η Φέρμκε.

Σύμφωνα με τη γερμανίδα καθηγήτρια οι διαφορές μπορούν να εξηγηθούν από το γεγονός ότι στις μητρικές γλώσσες μια εννοια που προφέρεται με μια μόνο συλλαβή π.χ. στα γερμανικά, μπορεί να χρειάζεται περισσότερες συλλαβές στα κινέζικα ή τα καμερουνέζικα. Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα νεογέννητα έχουν αρχίσει αμέσως μετά τη γέννησή τους να καταλαβαίνουν τη μητρική τους γλώσσα - πριν ακόμη προσπαθήσουν να μιλήσουν.



Δυο έρευνες πραγματοποιήσε η ομάδα της καθηγητρίας Φέρμκε.
Η πρώτη μελέτη όπου οι ερευνητές μελέτησαν σε 42 βρέφη τα μισά από τη Γερμανία και τα υπόλοιπα στο βορειοδυτικό Καμερούν.
Παράλληλα ακολούθησε και η δεύτερη μελέτη με 55 βρέφη απο το Πεκίνο.

Προηγούμενες μελέτες, πριν από 7 χρόνια, είχαν καταλήξει επίσης σε παρόμοια συμπεράσματα. Τα Γερμανάκια κλαίνε με διαφορετικό τρόπο από τα μωρά στη Γαλλία, καθώς είναι διαφορετικές οι μελωδίες και οι ηχοι που ακούνε

Με τις νέες μελέτες όπου έδειξαν ότι μεταξύ των παιδιών από το Καμερούν και από την Κίνα, το κλάμα είναι διαφορετικό διότι η απόσταση, μεταξύ του χαμηλότερου και του υψηλότερου τόνου, ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από ό,τι στα γερμανάκια βρέφη.




Δημοσίευση σχολίου