BREAKING NEWS

ΕΝΦΙΑ: θα παραμείνει και το 2017 και θα είναι ακριβότερος






Για ένα χρόνο ακόμα θα παραμείνει ακριβότερος ο ΕΝΦΙΑ κατά 180 εκατ. σε περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες, σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο Αλεξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.


Πρακτικά το συμπέρασμα είναι ότι το 2017:


- Πάνω απο 7 εκατομμύρια νοικοκυριά θα ξαναπληρώσουν ΕΝΦΙΑ με τις ίδιες αντικειμενικές άξιες βάσει των οποίων έγινε ο υπολογισμός του φόρου για φέτος

- Το βάρος του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για οσους έχουν ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα είναι τεράστιο καθώς ο φόρος αυτός θα επεκταθεί και στα αγροτεμάχια, στους αγρούς και τις λοιπές εκτάσεις γης εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμών, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 230 εκατ. ευρώ.

- Οι μόνοι που, σύμφωνα με τις εξαγγελίες Τσίπρα θα γλιτώσουν θα είναι αυτοί που καλύπτονται από την αύξηση του ποσοστού έκπτωσης από το 50% στο 100% του φόρου για κάθε φορολογούμενο το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του οποίου για το προηγούμενο έτος δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχει ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα και η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίου πόλεως οικοπέδων που κατέχει ο ίδιος ή η οικογένειά του δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμο, τα 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο χωρίς παιδιά και τα 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Δημοσίευση σχολίου