BREAKING NEWS

ΕΥΔΑΠ - ΔΕΗ: Διακοπή νερού - ρεύματος σε όσους δεν ενταχθούν στη ρύθμιση οφειλών

ΕΥΔΑΠ - ΔΕΗ: Διακοπή νερού - ρεύματος σε όσους δεν ενταχθούν στη ρύθμιση οφειλών

Αντιμέτωποι με διακοπή παροχής νερού και ρεύματος θα βρεθούν όσοι έχουν οφειλές και δεν υπαχθούν στο διακανονισμό για ρύθμιση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως έχουν επισημάνει τόσο η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, όσο και της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ έχει καλέσει τους οφειλέτες να σπεύσουν σε ρύθμιση χρεών έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που λήγει το πρόγραμμα διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις.

Αναφορικά με το πρόγραμμα διακανονισμών 36 δόσεων της ΕΥΔΑΠ προβλέπεται απαλλαγή από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων/ τόκων σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Επίσης, απαλλαγή από το 50% του συνόλου των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων/ τόκων εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο όριο μέχρι 6 έντοκες μηνιαίες δόσεις και απαλλαγή από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων/ τόκων για τους δικαιούχους ΕΕΤ της ΕΥΔΑΠ, εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο μέχρι 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι

- Η ύπαρξη πάσης φύσεως οφειλής άνω των 60€

- Η ελάχιστη δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 20€

- Για την έγκριση της δοσιακής ρύθμισης απαιτείται η άμεση καταβολή της πρώτης από τις εγκεκριμένες δόσεις, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών από την ημερομηνία υπαγωγής στο διακανονισμό.

Δημοσίευση σχολίου