BREAKING NEWS

Δημήτρης Καμμένος: Όχι στο "κόψιμο " του ΕΚΑΣ, αλλα στα 108,5 εκ για τα ενοίκια των δημόσιων υπηρεσιών



Για τις αλόγιστες σπατάλες, για τα μισθώματα που προκαλούν αντιδράσεις στα δημόσια ταμεία, αλλά και για τα 
108,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που επιβαρύνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι, για μισθώματα ακινήτων, που στεγάζουν υπηρεσίες των υπουργείων, μίλησε ο Δημήτρης Καμμένος, στον υπουργό οικονομικών ευκλείδη τσακαλώτο.

« Έχω πλήρη στοιχεία του spending και θα σας τα δώσω. Για όλα τα Υπουργεία. Είναι 108,5 εκατομμύρια ευρώ τα ενοίκια που δίνουμε σε όλα τα ακίνητα που στεγάζουν τις υπηρεσίες των υπουργείων ». 

Είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και παρουσίασε ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα:

« Για την στέγαση του ΚΕΦΟΜΕΠ δίνει τον μήνα 32.870 ευρώ, το ΚΕΜΕΕΠ δίνει 18.440 τον μήνα, η ΕΕΔΕ δίνει 15.360 τον μήνα, η ΕΜΕΙΣ 11.235, η ΔΕΔ 8.000 και προσέξτε κύριοι! το ΣΔΟΕ δίνει 135.000 ευρώ τον μήνα για ενοίκια. Όλα αυτά, εάν τα μαζέψουμε, μας κάνουν γύρω στα 300.000 ευρώ ως ενοίκια τον μήνα για επτά υπηρεσίες. Επί δώδεκα μήνες μας κάνουν 3.600.000 ευρώ . Είναι μέρος των 24 εκατομμυρίων που δίνει το Υπουργείο Οικονομικών. 

Να αρχίσουμε από το Υπουργείο Οικονομικών να νοικοκυρεύουμε το σπίτι μας, διότι είναι και η εικόνα της οικονομίας. Δεν μπορεί να λέμε στον πολίτη να κόβει έξοδα ή να ψάχνουμε 24 εκατομμύρια για το ΕΚΑΣ και να δίνουμε τρία και τέσσερα και πέντε εκατομμύρια σε ενοίκια σε ιδιώτες ενώ έχουμε κενά κτήρια του δημοσίου.
Δεν θέλω να λαϊκίζω, αλλά 220.000 ευρώ  τον μήνα για να είναι άδειο το κτίριο Κεράνης δεν μπορεί να το κάνει afford ο Έλληνας πολίτης και παρακαλώ να το λύσουμε τουλάχιστον εμείς σε αυτήν την Κυβέρνηση και να δώσουμε το καλό παράδειγμα».

Δημοσίευση σχολίου