BREAKING NEWS

Νίκος Ζήγρας: " Πολλά χρήματα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τα ξόδευε για να εκλεχθεί βουλευτής "



Αφοπλιστική ήταν η απολογία του Nίκου Zήγρα, ξάδελφο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. 

Σύμφωνα με τα όσα απολογήθηκε, χαρακτήρισε " τελικό αποδέκτη " των μιζών από τα εξοπλιστικά, τον Άκη Τσοχατζόπουλο. 
Όπως ανέφερε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, δήλωσε μετανιωμένος για την εμπλοκή του στην υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος, τονίζοντας πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, τον παραπλάνησε. 

" Δεν μου είπε από πού ήταν τα χρήματα. Ο πρώην υπουργός εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης μου είπε ξεκάθαρα. 
Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που προέρχονται από την Ελβετία. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά, από το πουθενά, να έχω επαφές με πολιτικούς, εργοστάσια και πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλίδη, ως φίλο του που εκπροσωπεί Αραβικά funds και θα έκανε επενδύσεις, σε ακίνητα. Τελικά, όπως μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης, τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες, από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά ". 

Όπως ανέφερε ο Νίκος Ζήγρας, ο τρόπος ζωής του Άκη Τσοχατζόπουλου, ήταν ιδιαίτερα πλούσιος και πολλά από τα χρήματα, τα ξόδευε σε εκλογικές αναμετρήσεις. 

" Στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004 και το 2007, ξόδεψε περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ, λέγοντας ότι πρέπει να εκλεγεί, ώστε να έχει βουλευτική ασυλία ". 

Χαρακτηριστικά είπε: 
" Πώς πληρώνει τις διακοπές στη σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο; Πώς πλήρωσε το γάμο του στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο πατριαρχείο; Πώς αγοράστηκαν ακίνητα της λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαιό Ψυχικό, στη Δεινοκράτους; Το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλληνίας; Το διαμέρισμα στην Ευελπίδων; στους Αμπελόκηπους; στην Αρεοπαγίτου στο Φαληρικό Δέλτα; το ποσό σε κέντρο διασκέδασης στην Πατησίων; Το διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;". 

Το μόνο θετικό που είπε για τον ξάδερφό του, ήταν ότι τον έσωσε από το θάνατο. Τον έκανε να νιώθει τεράστια ευγνωμοσύνη. 

Τέλος τόνισε πως όλες οι κινήσεις που έκανε, ήταν κάτι εντολή του πρώην υπουργού. 
Η απολογία του Νίκου Ζήγρα, θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Δημοσίευση σχολίου