BREAKING NEWS

Πολυτεχνείο: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα


Δεκατρείς ήταν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια που έγιναν στο πολυτεχνείο, από τους οποίους οι πέντε ήταν αλλοδαποί και οι τρεις ανήλικοι. 

Σήμερα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων. 

Κατηγορούνται: 
Για έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και κίνδυνος σε ξένη περιουσία, για προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών βόμβων με σκοπό τη χρήση τους από την οποία θα μπορούσε να υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού ή αφαίρεσης ανθρώπινης ζωής, επίσης για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά του πολυτεχνείου, επικίνδυνη άσκηση βίας σε βάρος αστυνομικού και σωματική βλάβη, παρακώλυση συγκοινωνιών, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και παράνομη κατοχή και χρήση κροτίδων και φωτοβολίδων. 

Από τους 13 συλληφθέντες, ο ένας ζήτησε συγνώμη και παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στα επεισόδια που έγιναν και συμμετείχε, ενώ μία ανήλικη είπε ότι βρέθηκε τυχαία. 
Επίσης, τρεις κατηγορούμενοι από τη Συρία, είπαν ότι περνούσαν από το σημείο προκειμένου να πάνε στο σχολείο στην οδό Αχαρνών. 
Όλοι όμως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον τακτικό ανακριτή. 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπάλληλων ΠΟΕΣΥ, δήλωσε, πως "Οι αστυνομικοί δεν είναι δυνατόν να είναι σάκοι του μποξ και η αστυνομία δεν είναι απορροφητήρας είτε της λαϊκής δυσαρέσκειας των οποίων εγκληματικών σχεδίων και πολιτικών σκοπιμοτήτων".

Δημοσίευση σχολίου