BREAKING NEWS

Σάλος με τον νόμο στην Τουρκία που αθωώνει τον βιαστή



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη, το νέο νομοσχέδιο στην Tουρκία, που αναστέλλει την καταδίκη για εκείνον που έχει κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικο παιδί, με την προϋπόθεση στη συνέχεια ο βιαστής, να παντρευτεί το θύμα. 

Tο νομοσχέδιο αυτό θα γίνεται δεκτό, μόνο όταν η σεξουαλική πράξη έχει γίνει χωρίς τη χρήση βίας ή απειλής. 

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος CHP Ομέρ Σουχά Αλντάν, διαφώνησε με αυτό το νομοσχέδιο λέγοντας πως αν επιτρέψετε στο δράστη να παντρευτεί το κοριτσάκι, αντί να τιμωρηθεί ο βιαστής, θα έχετε καταδικάσει το κοριτσάκι για μία ζωή. 

Σύμφωνα με το βουλευτή του CHP, ο νόμος αναφέρεται στις περιπτώσεις που έχουν γίνει μέχρι την 16 Νοεμβρίου του 2016 ενώ το τι θα γίνει από δω και στο εξής δεν το γνωρίζει. 

Ο τούρκος υπουργός δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ, ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο έχει στόχο, να προστατεύσει τα παιδιά καθώς όταν ένα παιδί γεννιέται από τέτοιου είδους σχέση, ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τις αρχές και τότε ο σύζυγος οδηγείται στη φυλακή, με αποτέλεσμα η μητέρα να μην μπορεί να μεγαλώσει μόνη της το παιδί. 

Τέτοιες καταστάσεις στην τουρκία αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουν 3.000 οικογένειες.

Τέλος ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε πως όλα αυτά είναι συκοφαντίες και ότι πολλά ανήλικα παιδιά παντρεύονται σε μικρή ηλικία. Τότε ο πατέρας πάει φυλακή και τα παιδιά με τη μητέρα τους και αυτή την κατάσταση τη βιώνουν περίπου 3.000 οικογένειες. 
Το ζητούμενο λοιπόν είναι να καταργηθεί η αδικία τριών χιλιάδων οικογενειών. Στο εξής τέτοιου είδους γάμοι δεν θα γίνονται δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Δημοσίευση σχολίου