BREAKING NEWS

Εξέλιξη για την υπόθεση της Siemens



Κίνδυνος να παραγραφούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος υπάρχει για τη Siemens, καθώς η δίκη για το σκάνδαλο διακίνησης μαύρου χρήματος, ρυθμίστηκε για τις 24 Φεβρουαρίου του 2017. 

Υπενθυμίζουμε ότι τις κατηγορίες αυτές καλούνται να αντιμετωπίσουν, 64 συνολικά κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο είχε αναβάλει τη δική του πέρσι το καλοκαίρι, για επ αόριστον, χάρη στις ενστάσεις 13ων Γερμανών κατηγορουμένων και του Γαλλοελβετού κατηγορουμένου, Ζανκλοντ Βαν, για τη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική τους γλώσσα. 

Πλέον το πολυσέλιδο βούλευμα έχει μεταφραστεί στα Γερμανικά και τα Γαλλικά. 
Έτσι, θα αρχίσει κανονικά από την αρχή η δίκη στις 24 Φεβρουαρίου 2017. 
Συνολικά 64 θα είναι οι κατηγορούμενοι, που θα κληθούν να απολογηθούν με κορυφαίο τον κάποτε ισχυρό άνδρα της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλη Χριστοφοράκο. 
Μεταξύ των κατηγορουμένων θα βρίσκεται στο τριμελούς εφετείο κακουργημάτων και ο κάποτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων. 

Επίσης, θα βρίσκεται και ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος και ακόλουθος οι επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου του Γερμανικού Κολοσσού, αλλά και πρώην στελέχη της Siemens Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Φολκερ Γιουγκ και άλλοι, καθώς επίσης και ο καταζητούμενος Χρήστος Καραβέλας. 

Τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Σωτήρης Τζούμας και άλλοι, οι ιδιώτες χρηματιστές επιχειρηματίες Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς. 

Επίσης κατηγορούνται και δύο τραπεζικά στελέχη ο Φάνης Λυγινός και ο Ζανκλοντ Όσβαλντ. 

Η υπόθεση της ζίμενς, απασχολεί την Ελληνική δικαιοσύνη περισσότερο από δέκα χρόνια. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα ποσά που κερδήθηκαν από αυτή την απάτη, αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα, τα οποία στερήθηκε το Ελληνικό δημόσιο, διότι τα παράνομα χρήματα μετακινήθηκαν στο κόστος για την υλοποίηση του έργου.

Δημοσίευση σχολίου