BREAKING NEWS

Φλαν με κρέμα τυριού

Φλαν με κρέμα τυριού

Συνταγή από το Πουέρτο Ρίκο. Γίνεται με τυρί κρέμα, γάλα εβαπορέ και ζαχαρούχο και έχει σφιχτή υφή και γαλακτερή, γλυκιά και καραμελένια γεύση.

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 35΄, Ψήσιμο: 1½ ώρα, Αναμονή:τουλάχιστον 5 ώρες
Καραμέλα
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε έως ότου γίνει μια σκούρα καραμέλα. Αδειάζουμε αμέσως την καραμέλα σε ένα ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. και αφήνουμε να κρυώσει και να σκληρύνει.
Κρέμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το τυρί κρέμα, τα αυγά και τα ασπράδια. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ ανακατεύοντας. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το αδειάζουμε πάνω από την παγωμένη καραμέλα. Βάζουμε το ταψί μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί, στο οποίο ρίχνουμε λίγο νερό (μπεν μαρί). Τοποθετούμε τα ταψιά στο μεσαίο ράφι του φούρνου (να είναι καλά προθερμασμένος) και ψήνουμε στους 170°C για 1½ ώρα τουλάχιστον. Αν δούμε ότι στο κέντρο είναι πολύ νερουλή η κρέμα, ψήνουμε λίγο παραπάνω. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να χλιαρύνει αρκετά και τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά αφήνοντάς την τουλάχιστον 5 ώρες. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

ΥλικάΚαραμέλα
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερόΚρέμα
100 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
3 ασπράδια αυγών
300 γρ. γάλα εβαπορέ
400 γρ. γάλα ζαχαρούχο



steliosparliaros.gr



Δημοσίευση σχολίου