BREAKING NEWS

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά

Αν σκέφτεστε τι ξεχωριστό να φτιάξετε σήμερα, αυτή η συνταγή με τα πεντανόστιμα γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά, ρύζι και αυγολέμονο, είναι εύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη!

*************** Υλικά **********************
10 μέτρια κολοκυθάκια 
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2-3 κσ. ρύζι 
μισό φλυτζ. ελαιόλαδο
2 ποτήρια ζωμό μοσχάρι (χωρίς αλάτι)
1 μεγάλο κρεμμύδι, 
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνιθο , φρέσκο δυόσμο, και μαιντανό, 
αλάτι, πιπέρι, 
3 αυγά
1 λεμόνι
1 γιαουρτάκι στραγγιστό

******************* Εκτέλεση *****************
Πλένουμε και ξύνουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά με ενα μαχαίρι και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους με το κατάλληλο εργαλείο, ή ένα μαχαιράκι. Αλέθουμε στο μούλτι λίγο από το εσωτερικό του κολοκυθιού και στραγγισμένο το προσθέτουμε στον κιμά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμύδι, 1 αυγό, τον άνιθο δυόσμο μαιντανό,το ρύζι, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε καλά ζυμώνοντας. Βάζουμε το μείγμα μέσα στα κολοκυθάκια πατώντας ελαφρά.
Αλατοπιπερώνουμε τα κολοκυθάκια και ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα. Σωτάρουμε τα κολοκυθάκια περίπου 3 λεπτά, και μετά ρίχνουμε τα 2 ποτήρια ζωμό μοσχάρι στην κατσαρόλα να καλυφθούν, κλείνοντας το καπάκι της χύτρας. Μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια 7-10 λεπτά, και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. 
Λίγο πριν τα βγάλουμε από την κατσαρόλα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε μέσα. (Χτυπάμε στο μούλτι τα 2 αυγά και ρίχνουμε διαδοχικά το λεμόνι με κουταλιές από το ζωμό του φαγητού). Περιμένουμε να πάρει μια βράση 2 λεπτά, και το κατεβάζουμε απο την φωτιά.

Σερβίρονται ζεστά με γιαουρτάκι στο πλάι!




Δημοσίευση σχολίου