BREAKING NEWS

Τουρκία: Συνελήφθη ως «τρομοκράτης» Βρετανός που πολέμησε το Ισλαμικό Κράτος

Τουρκία: Συνελήφθη ως «τρομοκράτης» Βρετανός που πολέμησε το Ισλαμικό Κράτος

Επειδή πολέμησε με τους Κούρδους

Ο Βρετανός πρώην στρατιωτικός Τζόε Ρόμπινσον, που πολέμησε ως εθελοντής μαζί με τους Κούρδους της Συρίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), συνελήφθη πριν μια εβδομάδα στην Τουρκία και κρατείται σε τουρκικές φυλακές.
Ο Τζόε Ρόμπινσον είναι ένας από τους πολλούς δυτικούς εθελοντές που επέλεξαν να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές μέσα από τις γραμμές των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία.
Οι YPG είναι η κυρίως συνιστώσα των υποστηριζόμενων από τη Δύση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας συμμαχίας Αράβων, Κούρδων και Ασσυρίων δημοκρατικών.
Η Τουρκία θεωρεί τις YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγει ανταρτοπόλεμο στο εσωτερικό της Τουρκίας και ως εκ τούτου «τρομοκρατική οργάνωση».
Ο Τζόε Ρόμπινσον έκανε διακοπές στην Τουρκία όταν συνελήφθη από την τουρκική Αστυνομία με την κατηγορία του «τρομοκράτη».
Οι Τούρκοι τον εντόπισαν επειδή είχε αναρτήσει στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τα μέτωπα της Συρίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, το Φόρεϊν Όφις, δήλωσε ότι είναι ενήμερο για τη σύλληψη του Τζόε Ρόμπινσον και ζήτησε να έχει πρόσβαση ο συλληφθείς στις προξενικές Αρχές της χώρας του.
tribune




Δημοσίευση σχολίου