BREAKING NEWS

Τάρτα σοκολάτα με ροδόνερο Χίου

Τάρτα σοκολάτα με ροδόνερο Χίου


ΥλικάΒάση τάρτας

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
200 γρ. βούτυρο αγελάδας
2 κρόκοι αυγών
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 70% κακάο, λιωμένηΓέμιση
300 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
1 κ.γ. μέλι
50 γρ. ροδοπέταλα (αράντιστα, από κήπο και από αρωματικά τριαντάφυλλα που είναι κατάλληλα για γλυκό), πλυμένα και στεγνωμένα
30 γρ. ροδόνερο Χίου
κακάο για γαρνίρισμα



Προσφέρετε στους αγαπημένους σας αυτή την τάρτα σοκολάτας που κρύβει μέσα της την πεμπτουσία του τριαντάφυλλου.


Μερίδες: 8, Προετοιμασία: 45΄, Αναμονή: 3 ώρες, Ψήσιμο: 50΄

Τάρτα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της τάρτας μαζί, εκτός από τα 30 γρ. σοκολάτας, είτε με τα χέρια μας είτε στο μίξερ με το φτερό. Μόλις γίνει μια ενιαία ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Την ανοίγουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 2,5 εκ. περίπου (όσο μπορούμε πιο λεπτή σε πάχος). Τοποθετούμε μέσα μια μεμβράνη ή λαδόκολλα (αφήνουμε να εξέχει) και βάζουμε φασόλια ή ρύζι ώστε να μη φουσκώσει η τάρτα στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 130°C. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ή τη μεμβράνη με το ρύζι ή τα φασόλια και ψήνουμε την τάρτα μόνη της για 20 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και ξεφορμάρουμε. Μ’ ένα πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια με τη λιωμένη κουβερτούρα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε «μόνωση» για να μην πάρει υγρασία η τάρτα μας από την κρέμα.

Γέμιση
Ρίχνουμε τα ροδοπέταλα μέσα στην κρέμα γάλακτος (κρατάμε ελάχιστα κατά μέρος) και βάζουμε στη φωτιά. Πριν αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 1 ώρα κατά μέρος και σουρώνουμε τα ροδοπέταλα πιέζοντας για να βγει όλος ο χυμός τους. Ζυγίζουμε την κρέμα έτσι ώστε να έχουμε πάλι 350 γρ. (εάν είναι λιγότερη προσθέτουμε τόση ώστε να έχουμε 350 γρ.) Ξαναβάζουμε στη φωτιά την κρέμα μόνη της και λίγο πριν πάρει βράση την κατεβάζουμε και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε το μέλι και το ροδόνερο κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστάηματα. Όταν κρυώσει το μείγμα και γίνει κάπως παχύρρευστο, γεμίζουμε την τάρτα προσθέτοντας στο εσωτερικό της λίγα από τα ροδοπέταλα που είχαμε κρατήσει κατά μέρος. Αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο να παγώσει και πασπαλίζουμε με κακάο.

Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ροδοπέταλα με ροδόνερο. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήσουμε 100 γρ. ροδόνερο αλλά αυξάνουμε και την ποσότητα της κουβερτούρας κατά 50 γρ.


steliospraliaros.gr




Δημοσίευση σχολίου