BREAKING NEWS

Μπράουνι με πραλίνα




Αυτό το εύκολο, δημοφιλές κέρασμα τα παιδιά το λατρεύουν χαρή στην πραλίνα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄


ΥΛΙΚΑ

150 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
180 γρ. βούτυρο αγελάδας κομμένο σε κομμάτια
3 τεμ. αυγά
150 γρ. ζάχαρη
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. άλειμμα πραλίνας





Φτιάχνουμε ένα μπεν μαρί, τοποθετώντας ένα μεταλλικό μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Προσοχή, το μπολ πρέπει να στέκεται επάνω στην κατσαρόλα και να μην ακουμπάει στο νερό. Ρίχνουμε στο μπολ την τεμαχισμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τα αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας συνεχώς. Τα αποσύρουμε πριν ανέβει πολύ η θερμοκρασία τους. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά. Σταματάμε το μίξερ. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε έπειτα το αλεύρι και στο τέλος το άλειμμα πραλίνας.

Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 x 20 εκ. ή σε ένα ορθογώνιο, μικρό ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC-170οC για 25 λεπτά. Tο κέικ αυτό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετή ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

TIPΠετυχημένο μπράουνι είναι αυτό που στο εσωτερικό του παραμένει υγρό και μαλακό. Προσπαθούμε λοιπόν να μην το παραψήσουμε.

steliosparliaros.gr 

Δημοσίευση σχολίου