BREAKING NEWS

Σάντουιτς σοκολάτας



 

Με το δικό μας ψωμί του τοστ φτιάχνουμε ένα σοκολατένιο παιδικό σνακ.



10 γρ. μαγια

ξερή 10 γρ. ζάχαρη & 50 γρ. επιπλέον στο ζύμωμα
240 γρ. γάλα χλιαρό (όχι καυτό)
390 γρ. αλεύρι
30 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο & επιπλέον για το άλειμμα
1 κ.γ. αλάτι
1 τεμ. πορτοκάλι, το ξύσμα του
Γέμιση
σταγόνες σοκολάτας
γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας





Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τα 10 γρ. ζάχαρη και το χλιαρό γάλα. Αφήνουμε για 5 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον. Αδειάζουμε τη μαγιά στο μίξερ προσθέτοντας το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και το ξύσμα και ζυμώνουμε με το γάντζο για 5 λεπτά περίπου έως ότου η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα και τυλίγεται γύρω από το γάντζο. Εάν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι επιπλέον. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.

Έπειτα ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη, πασπαλίζοντάς την με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη (από τα 50 γρ.). Σε μία λαμαρίνα όπου έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα πιέζουμε τη ζύμη να απλώσει σε πάχος 1 εκ. Δημιουργούμε βαθουλώματα με δάχτυλό μας στην επιφάνεια, την αλείφουμε με λίγο βούτυρο και την πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και κάθε κομμάτι το χαράσσουμε στη μέση. Τα γεμίζουμε με τα κομμάτια σοκολάτας και τη μαρμελάδα. Εάν θέλουμε τα ψήνουμε για λίγο στην τοστιέρα ή στο φούρνο ώστε να λιώσει η σοκολάτα.

steliosparliaros.gr 



Δημοσίευση σχολίου